Pe ce sisteme vom putea rula ultimul OS X Mavericks si viitorul iOS 7

Pe ce sisteme vom putea rula ultimul OS X Mavericks si viitorul iOS 7

Noutatile suna bine, mai ales cand vin sub forma unui update software, din pacate nu toti vom putea rula

os x mavericks compatibilitate iOS 7

In cadrul conferintei de la WWDC doua elemente au reprezentat cele mai importante lansari. si OS X Mavericks. Pentru ca noile sisteme de operare arata din ce in ce mai bine si integreaza un numar de functii din ce in ce mai mare, eram curios pe ce dispozitive ruleaza in conditii optime. Mai precis, am vrut sa vad utilizatorii caror iDevice-uri si Mac-uri vor fi obligati la un update de hardware pentru a profita de noile SO-uri.

Asadar, vor putea rula OS X Mavericks aproximativ aceiasi utilizatori de Mac ce au instalat OS X Mountain Lion. Cu alte cuvinte si daca aveti un sistem cu Core 2 Duo, merita sa-l incercati pentru un spor de performanta si autonomie. In detaliu, noul OS X poate fi instalat pe mid-2007 iMac sau mai recent, the 13” MacBook Pro mid-2009 sau mai recent,  15/17” MacBook Pro mid-2007 sau mai recent, MacBook Air 2008 sau mai recent, early 2009 Mac Mini sau mai recent,  2008 Mac Pro sau mai recent si early 2009 Xserver. Oficial, noul sistem de operare pentru Mac-uri creat in Cupertino ruleaza pe sistemele  capabile de executarea instructiunilor pe 64 de biti, are nevoie de 8GB de spatiu de stocare si poate fi instalat ca un upgrade la OS X 10.6.7 Snow Leopard, Lion sau Mountain Lion.

Desi noul OS X nu va obliga sa va schimbati computerul, nu acelasi lucru se poate spune despre cerintele de sistem cu care vine iOS 7.  Tocmai pentru ca arata foarte bine, iOS 7 nu va mai rula pe iPhone 3GS sau iPod Touch 4G. Eliminarea penultimului iPod Touch din ecuatie pare cea mai neobisnuita, avand in vedere ca era dotat cu o configuratie similara cu cea din iPhone 4. Una peste alta, noul iOS functioneaza de minune pe iPhone 4, 4S si 5, iPod Touch 5G, iPad mini, iPad 2, 3 si 4. Chiar si in aceste conditii merita sa retineti ca nu toate functiile noi vor rula pe toate iDevice-urile. Ideea de AirDrop va fi de exemplu limitata la iPhone 5, iPod Touch 5G si iPad mini. Filtrele din galeria foto nu sunt suportate pe iPad 2 iar filtrele in aplicatia de captura nu sunt suportate decat pe iPhone 5 si pe ultimul iPod Touch.

Cu speranta ca nu va aflati printre ghinionisti, ramane sa asteptam luna septembrie cand noile sisteme de operare de la Apple vor iesi din beta si le vom putea instala si noi fara probleme.

Citește și: