Panono este o cameră panoramică de aruncat în aer [VIDEO]

Panono este o cameră panoramică de aruncat în aer [VIDEO]

Încercând să adune finanţare pe Indiegogo, Panono este un nou tip de ce funcţionează fără computere sau display-uri.

panono camera panorama 360

În imaginea de mai sus este demonstrată o dovadă infimă a abilităţilor pe care le oferă o nouă cameră aflată în stadiu de proiect. Aceasta poartă numele de  Panono şi, spre desebire de alte scenarii, pare cât se poate de aproape de realitate.

Clipul de mai jos face o treabă foarte bună în a explica prin ce metode este declanşată captura cu Panono. Este suficient să aruncaţi camera în aer, mai tare sau mai încet. În acel context, pornind de la viteză şi momentul final al mişcării decelerate, camera va realiza, la cea mai mare înălţime la care va ajunge într-o aruncare, o panoramă de 360 de grade cu o cantitate imensă de detalii. Având în vedere că şi camera sferică se încadrează în 300 de grame şi 11 centimetri în diametru, este evident că vorbim de un gadget revoluţionar. Singura problemă este că are nevoie de 900.000 de dolari pentru a se materializa şi cu 52 de zile rămase nu a ajuns decât la 140.000 din acea sumă.

Cum funcţionează? Respectiva bila are în structura sa nu mai puţin de 36 de camere compacte care contribuie, una câte una, la imaginea finală de 72 de megapixeli. Atunci când este aruncată în aer, accelerometrul din Panono va detecta acest scenariu şi va calcula punctul cel mai înalt pe care îl atinge în care, pentru o fracţiune de secundă, nu se va mişca înainte să înceapă să cadă. În acel context, fiecare dintre cele 36 de camere vor captura momentul pentru panorama navigabilă de 360 de grade.

În mod evident, acest dispoziv rezistă cu brio la şocuri agresive, iar dacă îşi va atinge targetul de finanţare, din septembrie 2014 va ajunge în magazine la 500 de dolari bucata.