31 ian. 2013 | 09:50

O panorama impresionanta iti arata Dubaiul dintr-o alta perspectiva

ACTUALITATE
O panorama impresionanta iti arata Dubaiul dintr-o alta perspectiva

Burj Khalifa este punctul folosit de un fotograf pentru a imortaliza Dubaiul  pana in acest moment, printr-o panorama unica.

Burj Khalifa Panorama View

Un aspect la fel de important precum  este legat de locatia din care are loc procesul de captura. In acest caz este vorba de Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din Dubai si din lume, o cladire care a avut un rol foarte important in ultimul film din seria Mission Impossible : Ghost Protocol. Accesibila la adresa dubaimap.hipa.ae este panorama rezultata din combinarea a 70 de fotografii realizate de Gerald Donovan din varful cladirii inalte de 823 metri. Rezultatul final este interactiv iar daca accesati link-ul folosind un smartphone sau o tableta va puteti misca prin respectivul spatiu virtual folosind accelerometrul din acesta.

Creatia a participat la Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid al Maktoum Photography Award (HIPA), un concurs de fotografie al carui castigator va fi anuntat in luna martie. In cazul in care va intrebati daca aceasta panorama va ofera o imagine mai spectaculoasa decat cea pe care o pot vedea oamenii obisnuiti de la fata locului, raspunsul este da. Daca bugetul va permite sa faceti o vizita la Burj Khalifa cea mai inalta locatie din care puteti incerca o panorama este o terasa aflata la ,,doar” 457 metri inaltime.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele