OS X Mavericks vine cu un spor semnificativ de autonomie pentru toti

OS X Mavericks vine cu un spor semnificativ de autonomie pentru toti

Daca nu va aflati printre cei 8% dintre posesorii de Mac-uri care au facut deja , exista niste motive serioase pentru a o face.

autonomie os x update battery life test mavericks

Oficialii Apple s-au batut cu pumnul in piept ca noul OS X Mavericks este mai eficient si mai performant decat orice alta versiune anterioara, indiferent de hardware-ul pe care este instalat. Cu toate acestea, prea putini au fost cei care au crezut astfel de atribute. In urma unor teste independente realizate de Ars Technica, se pare insa ca noul sistem de operare vine cu un dram de magie.

In principiu, de interfata semnificative, desi nu sunt atat de radicale precum cele dintre Windows 7 si 8. Daca reusiti insa sa treceti peste aceasta critica, veti avea destul de mult de castigat.

Dupa cum se poate observa in graficul de mai sus, pana si un MacBook Pro din 2007 a beneficiat in urma upgrade-ului de o crestere semnificativa a autonomiei, de la 3,15 ore la aproape 4 ore. Un MacBook Air din 2013 este si mai impresionant, in contextul in care sare de la 12,07 ore pana la 15,68 ore in acelasi test. Daca nu ati urmarit toate functiile noi introduse in Mavericks, puteti retine ca acest salt in eficienta pentru baterie se datoreaza unor elemente de power saving cu nume foarte interesante – Time Coalescing, Compressed Memory si App Nap.

In practica, valorile exacte de mai sus s-ar putea sa nu fie atinse de foarte multi utilizatori pentru simplul fapt ca fiecare isi foloseste sistemul in alt mod. Acestea reprezinta insa o dovada a faptului ca o crestere a autonomiei este inevitabila, aspect care de altfel este cel mai important.