Origin acum si pe Mac OS X in alpha

Origin acum si pe Mac OS X in alpha

Gamingul pe Mac OS nu mai este o gluma proasta. Daca in urma cu doi sau trei ani puteai numara pe degetele de la o mana jocurile importante lansate pe aceasta platforma, acum exista un flux constant de titluri. EA doreste sa prinda si o parte din aceasta piata inca in dezvoltare, lansand clientul Origin si pe sistemul de operare Apple.

Sim City

In cazul in care Mac AppStore, Steam, sau alte alternative third party nu au reusit sa va satisfaca prin ofertele lor pentru jocuri de Mac, EA Games incearca sa aduca titluri noi pe aceasta platforma prin intermediul Origin. Momentan a fost lansat un client in stadiu alpha, care nu include decat un singur joc: Bookworm de la PopCap. Acesta este oferit pe gratis tuturor celor care vor sa testeze aplicatia, insa accesul la magazinul de jocuri este restricionat.

Aceasta decizie sugereaza ca jocurile care vor fi lansate pe PC-uri vor veni la un moment dat si pe Mac OS X, SimCity fiind deja confirmat pentru computerele Apple. Se pare ca testarea Origin serveste drept fundatie pentru lansarea acestui joc, intrucat va fi dependent de o conexiune la internet si de acest serviciu pentru a functiona. Chiar daca din punct de vedere al configuratiilor disponibile, iMac-urile si Macbook-urile nu se pot compara cu PC-urile de gaming, acestea pot scoate performante decente in jocuri pentru cei mai putin pretentiosi.

Evident, nu va trebui sa ne asteptam sa rulam Crysis 3 cu detalii maxime pe un Mac, insa momentan o astfel de versiune a jocului nici nu a fost confirmata inca. Clientul alpha de Mac OS X pentru Origin este disponibil pe site-ul oficial, iar la inregistrare va trebui sa folositi Marea Britanie ca tara de origine.