Noctua lucreaza la un cooler cu Noise Cancelling

Noctua lucreaza la un cooler cu Noise Cancelling

Cu toate ca ne-am obisnuit sa citim despre casti cu Active Noise Cancelling, se pare ca si companii precum creeaza produse cu ANC.

noctua

Foarte multi posesori de casti viseaza la o pereche capabila sa atenueze activa zgomotul de fond. Patentata pentru prima oara de Bose, aceasta tehnologie face un lucru pe cat de simplu, pe atat de eficient. Prin intermediul unei combinatii dintre un microfon, un procesor de sunet alimentat si un difuzor, un sunet pe frecventa cat de cat constanta, gen un motor, un ventilator sau aspirator, poate fi anulat. Principiul de baza e ca in timp real un microfon inregistreaza sunetul din jur, procesorul de sunet calculeaza sunetul pe frecventa opusa, in antifaza, ca in final sa-l redea printr-un difuzor. Daca totul merge cum trebuie urechea umana poate ,,sa auda” linistea.

Cei mai multi posesori de PC-uri care tin foarte mult la ce au in au auzit cu siguranta de Noctua. Aceasta este o companie care a creat niste coolere destul de impresionante de alungul anilor si care incearca sa-si duca talentul manifestat in acest domeniu la un nou nivel. In imaginea de mai sus se poate vedea ,,explodat” primul cooler din lume cu Noise Cancelling. Cu o arhitectura mai speciala care include printre altele si un microfon, un controller audio si un difuzor, NH-D14 este un cooler cum nu ati mai vazut. Desi eficienta unui astfel de dispozitiv trebuie testata ca sa fie apreciata si pentru a-si justifica pretul probabil destul de generos, din pacate va mai dura un pic pana vom putea cumpara unui din comert. Aflat momentan in stadiu de prototip, ramane sa vedem daca in cateva luni veti putea sa va impresionati prietenii cu un super PC de gaming mai silentios decat prevede regulamentul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: