Newsmy Newman Q20: un hibrid cu aroma de netbook

Newsmy Newman Q20: un hibrid cu aroma de netbook

Netbook-urile se pare ca nu au murit, iar Newsmy Newman Q20 este o dovada vie a faptului ca netbook-urile mai rezista un pic.

Newsmy Newman Q20 netbook tablet hybrid

Inca de la primul iPad, printre primele seturi de accesorii s-au numarat tastaturi fizice. Pentru ca probabil exista foarte multi utilizatori care isi doresc o astfel de optiune, au aparut in ultimii ani . Cu aspect de tableta, glisante sau rabatabile, intr-un fel sau altul, aceste dispozitive au un singur element in comun, pe langa un ecran sensibil la atingere. Este vorba de o tastatura fizica, mai inghesuita sau mai aerisita, iluminata retro sau nu. Din aceasta clasa face parte si un dispozitiv care ne aduce cu brio aminte de compromisurile pe care le faceam in momentul in care optam pentru achizitionarea un netbook.

Newsmy Newman Q20 este un nou hibrid facut public zilele trecute. Este construit pe arhitectura Intel Atom si, chiar daca s-ar putea sa nu fie primul netbook cu  touchscreen, are mari sanse sa integreze un sistem unic de functionare. Implicit, cand este inchis, dispozitivul functioneaza ca tableta. Daca vreti sa lucrati sau preferati cealalta tastatura, solutia se afla in glisarea partii superioare la un unghi ales de voi. O particularitate interesanta este data de sistemul de prindere dintre cele doua parti, astfel incat partea cu ecranul se poate fixa in orice pozitie.

Configuratia din Newman 20 graviteaza in jurul unui panou de 8,9 inci cu o rezolutie frustrant de mica de 1024 x 600 de pixeli. Procesorul folosit este un N2600 de generatie Cedar Trail tactat la 1,6 GHz si ajutat de 2GB memorie RAM si un SSD de 32GB GB pentru stocare. Ruleaza Windows 8, are o camera web frontala, iar la capitolul conectica include WiFi N, Bluetooth, HDMI si chiar ethernet.

Citește și: