Intel vrea sa renunte la brandul Atom, nu se mai mandreste cu el

Intel vrea sa renunte la brandul Atom, nu se mai mandreste cu el

Asociat ani de zile cu netbook-uri mai slabe ca performanta, s-ar putea sa nu mai fie in portofoliul Intel odata cu Haswell.

intel silvermont architecture atom celeron

. Mai sunt doar cateva zile pana cand vom vedea reactualizari ale specificatiilor de la majoritatea producatorilor de sisteme desktop si portabile. Tot aceasta lansare reprezinta o ocazie unica pentru ca Intel sa-si faca cateva restructurari interne in ceea ce priveste familiile de procesoare pe care le dezvolta.

Cei de la CNET au informatii cum ca Pentium si Celeron vor beneficia de noi modele in deficitul seriei de CPU-uri Intel Atom. Mai multe versiuni de procesoare cunoscute pana de curand sub numele de Silvermont Atom vor renunta la numele Atom si vor imbratisa brandingul Pentium si Celeron. In principal este vorba de solutii low-power pe care le vom vedea in sisteme cu Windows si Android, gandite ca si concurenti pentru procesoarele pe arhitectura ARM. Aceeasi sursa a confirmat pentru CNET ca CPU-urile Atom destinate tabletelor isi vor mentine probabil titlul. Acest detaliu nu minimizeaza insa efortul celor de la Intel de a se detasa de asocierea unei famili de procesoare din portofoliu cu sisteme slabe din punct de vedere al performantei. Avand in vedere ce netbook-urile sinonime cu procesoarele Atom au fost date uitarii la scurt timp dupa aparitia primului iPad, aproape ca este normal ca Intel sa doreasca sa-si desprinda imaginea de acel capitol din istoria companiei.

Nu este prima oara cand Intel incearca un rebranding pentru niste produse de care nu este mandra. Odata cu lansarea platformei Haswell, IGP-urile companiei nu se vor mai numi integrated HD Graphics, ci vor avea numele de Iris Graphics.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: