NEC Medias W N-05E – Un nou smartphone cu doua display-uri [+VIDEO]

NEC Medias W N-05E – Un nou smartphone cu doua display-uri [+VIDEO]
16:31 22.01.2013

NEC lanseaza Medias W N-05E, un smartphone Android cu ecran dublu, disponibil in reteaua NTT Docomo. 

NEC Medias W N-05E

Daca restul producatorilor se dueleaza in lansari de telefoane cu diagonale ametitoare de peste 5 inci, cei de la NEC vin cu o idee usor inedita: un display mare format din alte doua mai mici. Mai exact vorbim despre noul NEC Medias W N-05E care desi a fost prezentat drept concept la MWC 2012, acum urmeaza sa fie disponibil pe piata din Japonia.

Practic, smartphone-ul vine cu doua display-uri qHD (540 x 960 pixeli) de 4,3 inci care pot fi unite in asa fel incat sa obtinem o suprafata tactila aproape patrata cu o diagonala de 5,6 inci. Cu alte cuvinte iti poti dubla suprafata de lucru sau poti utiliza cel de-al doilea display pentru browser, galerie sau alte aplicatii.

NEC Medias W N-05E pliat

Cei de la theverge.com noteaza ca majoritatea aplicatiilor ruleaza foarte bine pe cele doua display-uri unite sub forma unuia singur si ca doar o parte dintre ele pot fi impartite si sa ruleze simultan pe cate un display.

Din punct de vedere al specificatiilor, NEC Medias W N-05E vine dotat cu un procesor dual-core la 1,5GHz, 1GB RAM, Wi-Fi, LTE, 16 GB memorie interna care poate fi suplimentata cu ajutorul cardurilor microSDHC si o camera de 8 megapixeli care filmeaza Full HD.

Chiar daca cele doua ecrane se pliaza unul peste celalalt, smartphone-ul nu exagereaza prin grosimea de 12,2 mm sau dimensiunea de 64 mm latime atunci cand este inchis. NEC Medias W N-05E urmeaza sa fie comercializat in Japonia incepand cu jumatatea lunii aprilie, dar pentru moment nu sunt cunoscute detalii legate de pret sau disponibilitatea si pe alte piete.