Microsoft Scroogled: continuare cu o campanie anti-Chromebook [VIDEO]

Microsoft Scroogled: continuare cu o campanie anti-Chromebook [VIDEO]

Pe lista neagră a celor de la Microsoft continuă să se afle produse şi servicii Google, motiv pentru care campania nu s-a încheiat.

Microsoft anti-google Scroogled-Chromebook

Începută în urmă cu câţiva ani, campania Microsoft Scroogled este în realitate menită să vă descurajeze să folosiţi servicii Google, gen Gmail sau Google Play şi, mai recent, sunt atacate şi produse ale aceluiaşi brand. Este vorba de Chromebook-uri.

Dacă vi-l aduceţi aminte pe tipul care era imaginea campaniei Burned by Windows Phone, acelaşi Ben merge în clipul de mai jos pe stradă în Venice Beach, California explicând de ce este mai bună o tabletă cu Windows în defavoarea unui Chromebook. Deşi tonul clipului este unul destrul de agresiv, se insistă pe nişte argumente chiar bune vizavi de sistemele portabile cu Chrome OS. Cel mai important dintre ele constă în funcţionalitatea redusă a unui notebook cu sistemul de operare creat de Google atunci când vă aflaţi departe de o conexiune la internet. Tableta folosită pentru comparaţie este un ASUS Transformet T100, care este o creaţie foarte reuşită.

În practică, în România, Chromebook-urile nu prea au câştigat teren, în SUA, însă, cei de la Microsoft probabil că vor să contraatace cu aceasată campanie un val semnificativ de achiziţii, altfel nu-mi dau seama care ar putea fi logica investiţiei Microsoft Scoogled.

Citește și: