30 mai 2013 | 09:00

Microsoft sarbatoreste popularitatea Office 365 Home Premium

ACTUALITATE
Microsoft sarbatoreste popularitatea Office 365 Home Premium

Office 365 Home Premium a ajuns la un milion de abonati, care functioneaza pe baza de abonament.

Microsoft Office 365 Home Premium Infographic

Microsoft a riscat enorm in momentul in care a decis ca . Se pare insa ca filozofia celor de la Adobe aplicata acum un an cu Adobe Creative Cloud a dat rezultate si in cazul gigantului din Redmond.

Microsoft a anuntat oficial ca a depasit numarul de un milion de abonati la serviciul sau Office pentru utilizatori casnici ,,Office 365 Home Premium”. Aceasta performanta este cu atat mai spectaculoasa cu cat a fost depasita in aproape 100 de zile de lansare. Desi nu contine cele mai similare servicii, graficul de mai sus sintetizeaza foarte bine rapiditatea respectivului numar de utilizatori in comparatie cu alte servicii online populare. Avand in vedere ca Office 365 Home Premium costa 10 dolari pe luna si 100 de dolari pe an, dintr-un punct de vedere, acesta se incadreaza pe aceeasi pagina cu Dropbox, Spotify sau Hulu Plus.

Nu au intarziat, desigur, epitete de genul ,,cea mai bine vanduta versiune de Office din toate timpurile”. Chiar daca nu avem niste comparatii detaliate cu celelalte versiuni de Office din anii anteriori, nu avem nici un motiv sa nu-i credem pe cei de la Microsoft cand afirma ca o licenta de Office 365 Home este comercializata in medie aproape in fiecare secunda.

In caz ca nu stiti, Office 365 este disponibil in mai multe versiuni, iar cea pentru utilizatorii casnici reprezinta o cota de piata destul de mica in comparatie cu vanzarile totale care includ si utilizatorii business. Cu toate aceastea, reprezinta o dovada clara a faptului ca utilizatorii incep sa imbratiseze ideea achizitiei de servicii cloud si sa recunoasca meritele efortului pe care Microsoft il face cu aceasta tranzitie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele