Microsoft lanseaza aplicatia Remote Desktop pentru iOS si Android

Microsoft lanseaza aplicatia Remote Desktop pentru iOS si Android

A venit momentul sa va controlati sistemul de acasa sau de la birou folosind aplicatia .

microsoft windows remote desktop-android-ios

Desi la ora actuala piata este saturata cu aplicatii gen Team Viewer sau LogMeIn, nimic nu se compara cu o aplicatie dezvoltata de cei care au creat sistemul de operare pe care incercati sa-l controlati de la distanta. In acest caz, este vorba de Microsoft Remote Desktop.

Noua aplicatie de acces de la distanta a fost publicata ieri de Microsoft, atat pe Google Play pentru Androide, cat si in AppStore-ul celor de la Apple pentru iDevice-uri. Pentru ca nu puteau lipsi mici restrictii pe parte de firmware-uri compatibile, trebuie sa retineti ca aveti nevoie de minim iOS 6 si Android Gingerbread pentru a utiliza noul Remote Desktop pe gadgetul din dotare. In plus, trecand peste faptul ca aceasta lansare coincide cu momentul disponibilitatii Server 2012 R2, merita retinut ca tot acum, respectiva aplicatie Remote dezvoltata in Redmond este disponibila si pentru tabletele cu Windows RT sau sistemele Apple cu OS X.

La capitolul functionalitate, aplicatia face o treaba foarte buna in rularea de clipuri video de calitate de la distanta cat si in ceea ce priveste streaming-ul audio. Practic, reuseste sa integreze atat algoritmi inteligenti de compresie cat si o utilizare foarte buna a latimii de banda. Tot traficul intre statia de lucru si clientul remote are loc printr-o conexiune securizata si foloseste tehnologia Network Layer Authentification. Aceeasi aplicatie include o sectiune de management a tuturor conexiunilor remote cat si o interfata separata intitulata Remote Desktop Gateway prin intermediul careia puteti accesa diverse resurse de pe un sistem remote fara a initializa o intreaga sesiune de control.

Cum e si normal, ambele aplicatii sunt gratuite si pot fi descarcate acum de pe Google Play si Apple AppStore, motiv pentru care ar fi pacat sa nu le incercati.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: