Microsoft ar putea lucra la un docking station pentru Surface Pro

Microsoft ar putea lucra la un docking station pentru Surface Pro

Microsoft ar putea remedia mai multe prin lansarea unui docking station compatibil cu respectiva tableta cu Windows 8.

Microsoft Surface Pro Docking Station

A trecut aproape un an de zile de la lansarea celor doua tablete Microsoft, si Surface Pro. Desi nici una dintre ele nu a fost un succes rasunator, problema de popularitate a primei variante era legata de sistemul de operare Windows RT, a carui utilitate prea putini utilizatori au gasit-o. In cazul Surface Pro, problema nu era una la fel de transanta. Din acest motiv, foarte multi au inceput sa gaseasca motive pentru care tableta cu Windows 8 a gigantului din Redmond nu „a fugit” de pe rafturile magazinelor. Una dintre cele mai probabile cauze este legata de conectica limitata, care a redus sansele creatiei Microsoft de a fi privita ca un notebook complet sau ca o tableta care poate fi cu usurinta transformata in baza pentru un desktop. Compania condusa de Steve Ballmer lucreaza intens la un Surface Pro 2, care ar trebui sa fie anuntat in perioada imediat urmatoare.

In plus, Microsoft se pare ca lucreaza si la un docking station. Este menit sa compenseze lipsa de conectica atat a modelului pe care il gasiti acum in magazine cat si a urmatoarei generatii de aparate similare. Ar trebui sa includa porturi USB 2.0, USB 3.0, un gigabit ethernet, o intrare si o iesire audio. Nu este exclus ca respectivul periferic sa remedieze si problema iesirilor video prin prezenta un port HDMI si a unui display port. Tocmai pentru ca nu vorbim de niste pretentii exagerate, sunt toate sansele ca un astfel de accesoriu sa devina realitate.

Nu avem inca un pret probabil pentru docking station, dar daca mai asteptam cateva saptamani ar trebui sa aflam toate detaliile direct dintr-o prezentare Microsoft.

Citește și: