Microsoft afirma ca utilizatorii de Windows Phone au migrat de pe Android

Microsoft afirma ca utilizatorii de Windows Phone au migrat de pe Android

Se pare ca este adevarat faptul ca o parte semnificativa din  au facut saltul de pe Android.

windroid_windows mobile android phone

Platforme precum iOS sau Android functioneaza din inertie. Nici macar nu conteaza cat de radicali sunt parametrii noi integrati intr-un astfel de sistem de operare. Lucrurile sunt simple, utilizatorii trebuie priviti ca niste contacte iar atunci cand se lipesc cu entuziasm de o platforma trebuie sa fiti constienti ca efortul pentru a-i muta ,,in alta curte” este imens.

Cu toate acestea, se pare ca face o treaba foarte buna. Cota de piata a Windows Phone continua sa creasca si chiar daca BlackBerry 10 ar trebui sa se afle de asemenea in top, din pacate platforma canadienilor nu a avut atat de mult de castigat. In urma cu cateva saptamani anuntam un studiu care afirma ca cei mai multi posesori de telefoane simple, de vorbit, atunci cand fac saltul la smartphone aleg un WP8. La conferinta Build 2013, un oficial Microsoft, pe langa alte cateva afirmatii similare legate de tranzitia dintre platformele mobile,  a aruncat o alta valoare numerica care a lasat audienta cu gura cascata. Aparent, 23% dintre posesorii actuali de Windows Phone au avut inainte Android.

In practica, pentru ca la nivel global cota de piata aferenta WP8 este in jurul valorilor de 4-7 procente si in unele tari a ajuns aproape la 10%, cele 23 de procente se refera la unu sau doi la suta din totalul posesorilor de telefoane inteligente, motiv pentru car nu ar trebui perceput ca un motiv de ingrijorare.

Cu o serie de update-uri planificate pentru perioada urmatoare si sume fabuloase de bani investite pentru a motiva dezvoltatorii de aplicatii de Android si iOS sa faca saltul la WP8, ar trebui sa fim rautaciosi sa afirmam ca efortul nu incepe sa se simta.

Citește și: