McAfee patenteaza blocarea accesului la continut piratat

McAfee patenteaza blocarea accesului la continut piratat

Este o provocare din ce in ce mai mare pentru companii sa previna accesul la continut piratat, dar

John McAfee

O noua tehnologie a McAfee, pentru care compania si-a primit patentul zilele trecute, s-ar putea sa fie cea mai completa la continut piratat online.

Noua tehnologie pleaca de la utilitarul companiei intitulat McAfee SiteAdvisor, oferindu-i acestuia  din urma o putere mai mare vizavi de modul in care interactioneaza cu website-urile pe care le accesati. In principiu, respectivul plugin care functioneaza in browserul preferat de internet, va detecta continut piratat disponibil pe orice site. Pentru ca extensia respectiva va fi ancorata intr-o baza de date imensa cu website-uri, in momentul detectarii de continut ilegal, SiteAdvisor automat va va sugera alternative legale pentru a ajunge la continutul care va intereseaza. Cu alte cuvinte, daca vreti sa descarcati niste MP3-uri intr-un mod ilegal, vi se va taia accesul la adresa pe care ati gasit respectivele MP3-uri si veti fi directionat catre solutii gen iTunes pentru a plati pentru aceleasi melodii.

Pentru ca nu poate pur si simplu sa va taie accesul la internet, comportamentul extensiei in cauza poate fi configurat de utilizator in asa fel incat sa ofere optiunea achizitionarii continutului cautat sau, sa fie mult mai agresiv si sa taie complet accesul la site-urile cu continut piratat. Ramane la latitudinea voastra ce cale urmati.

Intregul proiect este ,,cusut cu ata alba”.  McAfee afirma ca tehnologia va va face viata mai usoara deoarece va va salva de costurile majore ale unui proces pe motiv de piraterie cu industria muzicala sau industria filmului. In plus, neavand acces la continut piratat si website-uri cu continut ilegal scapati de toate riscurile aferente acestor surse de continut, precum virusi sau aplicatii de tip malware. Nu avem inca informatii legate de momentul in care McAfee va implementa acest nou sistem, cel mai probabil nu va mai astepta insa foarte mult.

mcafee block pirated content site advisor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: