Magic Scroll te ajuta sa citesti mai usor in browser

Magic Scroll te ajuta sa citesti mai usor in browser

Pentru ca articolele lungi online de multe ori sunt dificil de parcurs, s-a inventat Magic Scroll, si un bookmarklet.

Magic Scroll Google Chrome bookmarklet

Magic Scroll este o noua metoda prin care puteti citi un articol de pe internet in asa fel incat sa-l puteti urmari mai usor si sa nu fiti distras. O problema sesizata de Richard Wallis, dezvoltatorul extensiei din titlu, este legata de liniile de text care se deplaseaza in momentul in care utilizati scroll-ul de la mouse. ,,Textul aflat in miscare, chiar si daca este controlat de tine, o sa-ti rupa ritmul de lectura.” a spus Wallis.

Spre deosebire de alte aplicatii dedicate activitatii de lectura, Magic Scroll pe langa o paginatie a oricarui articol va ofera un scroll care vine de sus in jos. Acesta se poate misca atat automat cat si cu interventia utilizatorului. In momentul in care scroll-ul a ajuns in partea de jos a paginii, va incepe din nou, automat, din partea de sus a paginii. Din experimentele mele a mers perfect si confortul la citire este cu adevarat sporit. Nu mai trebuie nici macar sa tii minte niciodata unde ai ramas in text. Pentru ca ai o linie neagra pe ecran dintr-o partea in alta a paginii care se ocupa de asta. In plus, in permanenta in partea de jos a ecranului exista un procent care sa te ajute sa stii cat ai citit si cat mai ai de citit din articol.

Magic scroll este disponibil ca si dar functioneaza la fel de bine si ca bookmarklet, acesta din urma fiind un element care functioneaza in orice browser. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, fara a-l instala, este suficient sa accesati site-ul .

Citește și: