LG lucreaza si la acumulatori flexibili pentru telefoanele viitorului

LG lucreaza si la acumulatori flexibili pentru telefoanele viitorului

Am mentionat acum putina vreme ca LG lucreaza la un smartphone cu un display curbat si flexibil. Intre timp, experimenteaza si cu acumulatori care sa detina aceleasi proprietati, acumulatori flexibili.

LG curved batteries acumulator flexibil

Un smartphone este creat din trei elemente importante: display-ul, partea electronica si acumulatorul. Primul este deja in fabricatie si isi va gasi in viitorul apropiat o aplicabilitate clara. Partea electronica, PCB-ul, se regaseste in multe forme si dimensiuni, iar unele cipuri sunt deja flexibile, intr-o anumita masura. Mai ramane acumulatorul sa primeasca aceleasi capabilitati si putem construi un smartphone complet flexibil. LG Chem lucreaza un astfel de produs.

Din nou, vestea nu vine ca un teaser, in sensul ca nu se precizeaza ca sunt in stadiu de dezvoltare, ci ca vor intra in curand in stadiul de productie. Acest lucru inseamna ca acum sunt in stadiul final al testarii de acumulatori flexibili si in curand vor fi putea ajunge in smartphone-uri, ceasuri inteligente, ochelari inteligenti sau in alte produse ce nu suporta o baterie de dimensiuni si forme standard. Imaginea de mai sus reprezinte o baterie sub forma de cablu, care poate fi manipulata in aproape orice forma este nevoie si functioneaza, la fel, fara pierderi majore de energie.

LG lucreaza si la cresterea capacitatii bateriilor actuale. De altfel, se pare ca LG G2 va primi in viitorul apropiat o baterie de 3480 mAh, fata de cea de 3000 mAh cu care vine acum, o crestere de 16% la aceeasi dimensiune si greutate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: