08 oct. 2013 | 10:35

LG Display incepe productia de panouri flexibile pentru smartphone-uri [VIDEO]

ACTUALITATE
LG Display incepe productia de panouri flexibile pentru smartphone-uri [VIDEO]

A trecut mult de la filmele in care vedeam tot felul de gadgeturi cu ecrane flexibile. Display tocmai a inceput productia lor.

lg display 5-inch plastic oled

O divizie a celor de la LG cu numele de LG Display a anuntat inceperea productiei de masa de panouri OLED flexibile.

Spre deosebire de alte tentative similare, creatia celor de la LG isi propune sa fie un produs mainstream care-si va gasi cu usurinta loc in smartphone-uri actuale de la LG, Samsung si altii. In principiu, este vorba de un ecran de 6 inci foarte usor si subtire, care este promovat ca fiind primul din lume destinat telefoanelor inteligente. Acesta este construit din substraturi plasticoase, trasatura care sta la baza abilitatii de flexibilitate. Din pacate, desi astfel de ecrane isi vor gasi loc in gadgeturi ce vor fi anuntate in urmatoarele saptamani, cel mai probabil carcasa in care le vom vedea integrate va avea o structura rigida, fixa.

Din primul val de produse, mai multe zvonuri confirma, va face parte , un terminal cu un panou de 6 inci ce urmeaza sa vada lumna reflectoarelor luna viitoare. Mai important decat atat este insa faptul ca acest model nu va face decat sa deschida drumul pentru o serie de modele cu o performanta imbunatatita si un design mai curajos ce vor fi lansate in 2014.

Cu un comunicat de presa ca au inceput productia de panouri si planuri clare pentru telefoane care se profite de aceste OLED-uri flexibile, se pare ca LG face o investitie importanta in aceasta tehnologie noua si in acelasi timp are mari sanse sa castige, cu LG Display, titlul de primul producator de telefoane cu panouri flexibile si ultra rezistente.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele