Intel lucreaza la propria interfata pentru smartphone-uri, Obsidian UI

Intel lucreaza la propria interfata pentru smartphone-uri, Obsidian UI

Nimeni nu intelege de ce, insa se pare ca investeste sume semnificative in dezvoltarea unei interfete cu numele de Obsidian UI.

intel obsidian smartphone ui

Intr-o lumea guvernata de cativa jucatori importanti, precum Android, iOS sau pana la sfarsitul lui 2013 aceasta lista va mai primi cateva elemente noi. Dupa ce Mozilla a anuntat oficial ca va intra pe aceasta piata cu un nou sistem de operare si noi telefoane, Intel se pare ca vrea sa urmeze acelasi drum.

Desi momentan nu stim exact daca este vorba de un intreg sistem de operare sau doar de o interfata menita sa o inlocuiasca pe cea implicita a unui gadget modern, un lucru este clar. Intel a dezvoltat o interfata radical diferita de ceea ce vedem la alti producatori de dispozitive mobile. Elementele de design simplist sunt mai evidente ca niciodata, din pacate nu stim daca in spate au un sistem de operare mai putin cunoscut, precum Tizen OS sau unul foarte popular, precum Android.

O interfata nu se refera doar la alte icoane pentru aplicatii ci si la cateva schimbari semnificative care ne pot convinge sa facem trecerea la o noua platforma. In acest caz este vorba de noul sistem prin care se pot accesa aplicatii. Printr-un tap pe orice program instalat, veti vedea o interfata similara cu widget-urile pe Android care va vor oferi acces la cele mai importante functii fara sa deschida intreaga aplicatie. In teorie, o astfel de functie suna foarte bine, mai ales cand vorbim de o postare rapida pe Facebook sau un Tag pe Shazam. Din pacate, cu o floare nu se face primavara si doar timpul ne va spune cate schimbari radicale sunt suficient pentru a asigura un succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI