31 mart. 2013 | 13:14

Intel HD 4000 devine subit mai performanta

ACTUALITATE
Intel HD 4000 devine subit mai performanta

IGP-ul Intel HD 4000 este de departe cel mai performant creat vreodata de Intel, dar nu e tot: ar putea deveni subit si mai sprinten.

intel hd 4000 graphics

Pentru ca majoritatea ultrabook-urilor se bazeaza pe IGP-ul celor de la Intel pentru performanta in jocuri, posesorii de au un motiv de bucurie. Surse apropiate de compania americana confirma ca urmatoarea versiune a driverul pentru placile video Intel HD Graphics va veni cu un avantaj de performanta semnificativ in cazul GPU-urilor HD 4000. In principiu, este vorba de 10% in plus, in medie.

Desi un spor de 10% este semnificativ, nu este nici pe departe exclus ca Intel sa fi limitat performanta respectivului procesor grafic din diverse motive. La auzul vestii, m-am gandit ca Intel va mari pur si simplu frecventele de lucru printr-un fel de overclocking, instantaneu marind consumul. Realitatea se pare ca este insa cu totul alta, viteza mai mare a fost obtinuta printr-un mod mult mai destept, motiv pentru care consumul va fi chiar mai mic decat inainte. Avand in vedere ca de cele mai multe ori sistemele portabile se bazeaza pe asfel de IGP-uri, aveti toate sansele ca update-ul sa se reflecte si intr-un spor de autonomie, nu doar in rezultate mai bune in benchmark-uri.

Noul driver va avea numarul 15.3.1 si ar trebui sa fie descarcabil gratuit de pe pagina de support Intel incepand cu prima saptamana din aprilie. Cu alte cuvinte, mai aveti putin de asteptat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele