Intel HD 4000 devine subit mai performanta

, 31 Mar, 13:14

IGP-ul Intel HD 4000 este de departe cel mai performant creat vreodata de Intel, dar nu e tot: ar putea deveni subit si mai sprinten.

intel hd 4000 graphics

Pentru ca majoritatea ultrabook-urilor se bazeaza pe IGP-ul celor de la Intel pentru performanta in jocuri, posesorii de au un motiv de bucurie. Surse apropiate de compania americana confirma ca urmatoarea versiune a driverul pentru placile video Intel HD Graphics va veni cu un avantaj de performanta semnificativ in cazul GPU-urilor HD 4000. In principiu, este vorba de 10% in plus, in medie.

Desi un spor de 10% este semnificativ, nu este nici pe departe exclus ca Intel sa fi limitat performanta respectivului procesor grafic din diverse motive. La auzul vestii, m-am gandit ca Intel va mari pur si simplu frecventele de lucru printr-un fel de overclocking, instantaneu marind consumul. Realitatea se pare ca este insa cu totul alta, viteza mai mare a fost obtinuta printr-un mod mult mai destept, motiv pentru care consumul va fi chiar mai mic decat inainte. Avand in vedere ca de cele mai multe ori sistemele portabile se bazeaza pe asfel de IGP-uri, aveti toate sansele ca update-ul sa se reflecte si intr-un spor de autonomie, nu doar in rezultate mai bune in benchmark-uri.

Noul driver va avea numarul 15.3.1 si ar trebui sa fie descarcabil gratuit de pe pagina de support Intel incepand cu prima saptamana din aprilie. Cu alte cuvinte, mai aveti putin de asteptat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Da tot o porcarie ramane,adica merg filme hd si niste jocuri la low quality.Vezi bench-urile amd-ati,care au performante mult mai bune pe video.Bineinteles pentru jocuri iti trebuie o dedicata nvidia sau ati si un tower cu curent de la priza

Alexandru Puiu

Da si nu, depinde de pretentiile de gaming ale fiecaruia. Pe un HD4000 joci un call of duty de acum 2-3 ani in conditii optime. IGP-uri Intel recente devin cu pasi repezi solutii performante nu doar pentru vizionat filme HD. In plus, reusesc sa ofere o performanta decenta cu un consum energetic mai mic decat orice GPU dedicat.

i-mi puteti spune si mie daca merita 2000 lei? Sistem PC Maguay eXpertStation Intel Core i7-3770, Quad-Core, 3.40GHz, 4GB, 500GB @7200rpm,

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail