Industria muzicala si-a crescut profitul pentru prima oara din 1999

, 27 Feb, 08:53

Intr-o perioada in care pirateria online incepe sa fie pusa din ce in ce mai mult sub lupa, industria muzicala a inceput sa castige mai mult ca in anii trecuti.industria muzicala vanzari Music on iTunes

Pentru prima oara din 1999, s-au reflecta in vanzari mai mari decat in anul anterior. Desi vorbim de o crestere de doar 0,3 procente de la an la an, acesta este un motiv semnificativ de bucurie pentru . Anuntul vine de la IFPI – International Federation of the Phonographic Industry, o organizatie nonprofit care reprezinta industria muzicala la nivel global.

Dupa 13 ani in care vanzarile de muzica s-au dus in jos, aceasta crestere insignifianta se datoreaza desigur vanzarilor de continut in format digital. Doar in 2012, vanzarile de muzica online au crescut cu noua procente. Din pacate, cele 5,6 miliarde de dolari rezultate din vanzarile digitale au reprezentat doar 34 de procente din vanzarile totale inregistrate in industrie. Aceasta cifra este o dovada clara a faptului ca, desi cei mai multi dintre noi prefera sa-si asculte muzica pe computer sau smartphone, vanzarile de discuri continua sa reprezinte cea mai mare parte din vanzari.

Dintre vanzarile digitale, 70% provin din magazinele virtuale iTunes si Amazon si inregistreaza o crestere de 12% de la an la an. Si serviciile de radio online, gen Spotify si Rdio au avut un an foarte bun, inregistrand o crestere de 44% fata de 2011.

In cazul in care sunteti curiosi ce a ascultat lumea in 2012, albumul 21 al lui Adele a luat primul loc cu 8,3 milioane de descarcari si discuri vandute. Cel mai popular single a fost „Call me maybe” al lui Carly Rae Jepsen, cu 12,5 milioane de descarcari.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail