În Suedia s-a dat cea mai mare amendă pentru un film piratat

În Suedia s-a dat cea mai mare amendă pentru un film piratat

Deşi nu este un calificativ cu care să se mândrească, suedezii dețin  acordată vreodată pentru un film piratat.

anti-piracy-warning amenda piraterie

Nu mă pricep foarte bine la geografie pentru a vă atrage atenţia asupra unor bogăţii suedeze, din punctul meu de vedere această ţară are mari şanse să-şi găseacă un loc în analele istoriei ca fiind teritoriul în care s-a înfiinţat The Pirate Bay. Mai departe, deşi a pornit de aici cel mai popular site de torrent şi unul dintre cele mai plimbăreţe la capitoul domenii folosite, Suedia are acum active unele dintre cele mai agresive legi anti-piraterie.

Pentru că nişte autorităţi foarte agresive şi-au băgat coada, judecătorul se pare că a fost influenţat la aşa un nivel, încât a amendat un tânăr de 28 de ani cu nu mai puţin de 650.000 de dolari în moneda locală. Prin această pedeapsă, a fost declarat în format torrent a unui singur film. Diverse grupări anti-piraterie s-au grăbit să-l clasifice pe respectivul individ ca fiind cel mai rău pirat din toate timpurile, dra este evident că la mijlocul deciziei era doar motivaţia de a da o lecţie.

Aparent, suma fabuloasă pentru un singur film piratat a fost calculată ca şi cum ar fi cumpărat drepturile de distribuţie gratuită ale filmului la scurt timp după lansarea oficială a acestuia în cinematografe.

În trecut, într-un caz complet separat ce viza partajarea unui număr de 517 filme, acelaşi tânăr a primit o sentinţă suspendată de închisoare şi 160 de ore de serviciu comunitar.

Citește și: