Comedianul Alan Davies, amendat substantial pentru ca repostat un mesaj pe Twitter

, 28 Oct, 12:37

Twitter ar trebui sa reprezinte, in opinia multora, libertatea adevarata de exprimare, comedianul Alan Davies a simtit insa repercusiunile acestei iluzii.

Alan Davies Tweeter

Alan Davies a primit o amenda de 15000 lire sterline pentru ca repostat un mesaj pe Twitter catre cei care il urmaresc pe platforma de social medie. Oamenii sunt obisnuiti sa reposteze zilnic informatii neverificate, barfa reprezentand pana la urma unul din pilonii pe care a fost construit internetul. Un membru de seama al Marii Britanii tinteste insa 20 dintre cei peste 10.000 de utilizatori care au repostat un mesaj ce pretinde ca respectivul ar fi un molestator de copii. Alan Davies a fost unul dintre cei care au platit suma de 15.000 lire sterline pentru a rezolva procesul de calomnie intentat de acel membru de seama.

Aceasta este o acuzatie serioasa, insa problema intervine atunci cand linia de demarcatie dintre realitate si mediul online devine confuza. Nu ar fi fost normal sa fie amendat doar cel care a postat initial mesajul ofensator sau se cuvine sa fie trasi la raspundere si cei care au dat crezare acelui mesaj si l-au propagat in continuare printr-un mesaj pe Twitter?

Un lucru este destul de sigur: acest caz ridica mai multe probleme decat rezolva si in mod cert pune Twitter intr-o pozitie destul de dificila. Devine din ce in ce mai greu sa monitorizezi tot ce se intampla pe aceste canale social media, in special cand utilizatorii nu fac decat sa isi exprime opinia personala vizavi de un subiect. De asemenea, unde trebuie trasa linia atunci cand vorbim de opinia personala sau de cea oficiala a unei persoane cat de cat publice?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail