Casele pe Luna ar putea fi… imprimate 3D

Casele pe Luna ar putea fi... imprimate 3D

Desi pare incredibil, s-ar putea ca primele baze locuibile create pe Luna sa nu fie construite de catre astronauti, ci sa fie… .

ESA imprimare 3D pe luna

European Space Agency (ESA) ia in serios construirea de baze pe Luna, initial pentru astronauti, iar ulterior probabil pentru cetateni excentrici. Avand in vedere distanta de la pamant la Luna de „numai” 384.472 km, transportul materialelor de constructie clasice s-ar dovedi ca fiind foarte costisitor. Nici macar nu conteaza tipul materialelor folosite.

Dupa studii aprofundate pentru gasirea unei solutii mai eficiente, ESA se pare ca a decis sa se orienteze catre imprimarea 3D. Agentia spatiala a incheiat deja un contract cu Foster + Partners cu unicul scop de a testa atat a uneltelor necesare, cat si a stabilimentelor lunare. In principiu, aceastea metoda va folosi praf pentru a defini straturi utilizate in constructia unor blocuri de cladire relative usoare si rezistente in timp. Aparent, la baza va o imprimanta D-Shape imbuntatita creata de Monolite.

Daca lucrurile merg conform planului, ESA crede ca acest sistem ar putea genera o intreaga structura locuibila intr-o saptamana. Din pacate, momentan nu avem nici o aproximare legata de momentul in care proiectul descris mai sus se va materializa pe Luna.

Sunt curios daca vom vedea un sistem similar folosit pentru a crea case in desert, ar fi pacat ca intregul studiu se nu ne fie util pe pamant, daca nu ajunge pe satelitul natural al pamantului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: