IFI Smart Tag sau cum sa gasesti mai repede ce ai pierdut

IFI Smart Tag sau cum sa gasesti mai repede ce ai pierdut
14:00 02.06.2013

In cazul in care ai ratacit cheia sau telefonul, sau orice alt obiect de valoare, o companie a dezvoltat “IFI Smart Tag” un gadget care te ajuta sa le gasesti mai repede.

IFI Smart tag

IFI (I Found It) Systems Smart Tag” este un echipament cu Bluetooth care se poate atasa obiectelor de valoare (telefoane, genti, chei, orice, pana la urma), devenind o lesa “wireless”. Acest gadget se poate conecta la smartphone printr-o aplicatie mobila. De exemplu, daca atasezi IFI la chei, in cazul in care te indepartezi la 10 metri de ele, si cheile si telefonul mobil iti vor da “bip”. Si ce mai este interesant, faptul ca acesta trimite pe telefon o notificare cu datele despre ultima locatie a respectivului echipament si ora la care a iesit din zona de acoperire.

Si, ca sa nu reactioneze tot timpul, ceea ce ar putea sa fie enervant, aplicatia permite crearea unei „safe zone” prin GPS, urmand sa fie stabilita aria in care nu porneste alarma. Aceasta optiune este utila, de exemplu, la serviciu sau la scoala. IFI Smart Tag este compatibil cu echipamente atat cu sistem de operare Android, cat si cu iOS, iar aplicatia este disponibila gratis pe Apple App store sau Google Play. Odata instalata, aplicatia va comunica, prin Bluetooth, cu obiectele de valoare care au atasate aceste gadgeturi, numarul maximal acestora nefiind specificat.

Versiunea iFi Smart Tag pentru iOS a fost conceputa pentru versiunea 5 sau mai noua, a sistemului de operare si este compatibila cu iPhone 5, 4S, iPad 3 si iPad Mini. Pretul recomandat de producator pentru aceasta versiune (Model T4.0 iOS) este de 34,95 dolari. Cea pentru Android functioneaza cu Android 3.2 sau mai nou, fiind compatibile si cu terminalele Samsung Galaxy S3 si S4 care au inclusa tehnologia Bluetooth low energy. Pretul recomandat pentru modelul T2.1 Android este de 39,95 dolari.

Interesant este ca aceste dispozitive ar putea ajunge sa fie replicate in viitorul apropiat cu ajutorul industriei de printing. Astfel aceste tag-uri ar putea fi printate si lipite pe device-urile noastre in cativa ani, NFC-ul este o buna dovada a acestei afirmatii.