IDC: Vanzarile de smartphone-uri sunt mai mari decat cele de „dumb-phone”

IDC: Vanzarile de smartphone-uri sunt mai mari decat cele de „dumb-phone”
14:00 27.04.2013

IDC ne aduce o veste importanta, prentru prima data in istorie decat telefoane de vorbit.

Smartphone versus Dumb Phone

Primul trimestrul al acestui an marcheaza inceputul unui eveniment definit ca inevitabil de acum cativa ani. Este vorba de vanzarea mai multor smartphone-uri decat telefoane ,,de vorbit”. Din totalul de 419 milioane, terminalele plecate de pe rafturile magazinelor, 216 milioane au fost smartphone-uri. Pornind de la aceste cifre, 51,6 procente dintre achizitii au vizat un telefon inteligente.

In ceea ce priveste vanzarile de telefoane, clasamentul de mai sus marcheaza destul de bine schimbarile din ultimele trei luni, in raport cu aceeasi perioada a lui 2012. Cea mai evidenta modificare este definita prin intrarea in top 5 a companiilor chinezesti ZTE si Huawei. Cu 4,6, respectiv 4,2 procente din industria smartphone-urilor, chinezii i-au detronat pe finlandezii de la Nokia si canadienii de la BlackBerry. Samsung si-a extins dominatia asupra Apple cu 32,7 procente fata de 29, in timp ce Apple isi mentine locul doi in piata printr-o scadere dureroasa de la 23 la 17,3 procente. Cu toate ca LG nu arata foarte bine la capitolul profit, acest studiu marcheaza intrarea sa in top trei, dupa Samsung si Apple.

IDC smartphone studiu

Daca ne uitam la partea raportului care include atat telefoane inteligente cat si telefoane clasice, Samsung este pe primul loc cu 27,5 procente, urmata de Nokia cu 14,8 procente. In teorie, aceasta pozitie este o victorie majora pentru producatorul finlandez. Din pacate, daca ne uitam la viteza cu care care utilizatorii fug de terminale de vorbit, nu este exclus ca Nokia sa iasa si din acest top in alte trei luni.

Astfel de rapoarte fac un singur lucru foarte bine. Ne reconfirma faptul ca cei mai multi dintre noi au inceput sa fie incantati cu navigatul pe internet de pe telefon. Pe acest principiu, este in continuare inevitabila.

loading...