IBM e cea mai puternica companie la patente

IBM e cea mai puternica companie la patente

De doua zeci de ani, lupta pentru patente nu se da niciodata pentru primul loc in domeniu deoarece

IBM lider in domeniul patentelor

de 20 de ani, daca ar fi boxer. Cu toate ca Apple si Samsung au tinut capul de afis in ultimul an cand a venit vorba de patente, in cel mai recent top se reconfirma un cu totul alt lider de doua decenii. Pe sistemul, ,,tace si face”, doar in 2012 IBM a avut inregistrate 6478 de patente noi. Informatia a fost confirmata de o autoritate importanta din domeniul patentelor intitulata IFI Claims Patent Services. Pe urmatorul loc, in top a fost pozitionata Samsung, o companie care de asemenea activeaza in foarte multe domenii. Aceasa din urma a avut insa inregistrate doar 5081 de patente, cu aproximativ 1500 mai putine decat liderul IBM.

In imaginea de mai sus poate fi vizualizat un top 10 cu cele mai importante companii din domeniu patentelor. Dupa cum vedeti, Apple si Google nu sunt in top insa si ele au fost productive in 2012. In comparatie cu 2011, Apple a inregistrat cu 68% mai multe patente, in timp ce Google si-a sporit cifra de patente obtinute fata de anul anterior cu 170 de procente.

Avand in vedere ca se ramifica in domenii precum sanatate, banci, aparare, retele de socializare, cloud computing si nu numai, compania americana nu pare sa-si piarda tronul prea curand.

Citește și: