i-H2Go: o masina de jucarie care functioneaza cu iPhone si… apa [VIDEO]

, 29 Iul, 17:10

A aparut versiunea actualizata a unei masini de jucarie pe care o puteti telecomanda prin iPhone si care functioneaza pe baza de apa, i-H2Go.

Cu toate ca ne-am obisnuit sa fim uimiti in fiecare zi de un gadget care face ceva revolutionar, putine lucruri cred ca se pot compara cu o masinuta telecomandata care functioneaza pe baza de apa. In realitate, jucaria din imagine pe care il preia dintr-un dispozitiv separat care se ocupa cu separarea hidrogenului de oxigen din molecule de apa. Procesul de separare se realizeaza prin prin intermediul electricitatii provenite de la un panou solar integrat in aparat. Daca vreti sa grabiti un pic procedura de obtinere a hidrogenului, o puteti face prin curentul provenit de la un port USB.

Crearea unui astfel de motor este dificila, atat la scara larga, cat si pentru a fi folosit intr-o masina de jucarie. Cu toate acestea, i-H2Go este varianta modernizata a unui autovehicul similar produs in 2008 de Horizon Fuel Cell Technologies si Corgi International. Mai ieftina cu 75 dolari in comparatie cu varianta originala, i-H2Go costa 180 dolari si va putea fi achizitionata incepand cu luna august.

Un upgrade important fata de versiunea originala este ca noua masinuta nu se mai bazeaza pe o telecomanda dedicata pentru control, ci pe un iPhone. Prin intermediul acestuia din urma puteti controla prin Bluetooth masina printr-un joystick virtual sau, daca va incanta mai mult, folosind accelerometrul, similar cu un volan real.

h2go car masina care merge pe apa

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail