HTC Desire 601 – un nou smartphone inspirat de One al celor de la HTC

HTC Desire 601 – un nou smartphone inspirat de One al celor de la HTC

HTC Desire 601 este numele celui mai nou terminal mainstream anuntat la IFA 2013 de taiwanezii de la HTC, acesta are trasaturi similare cu HTC One.

IFA 2013 HTC-Desire-601_all-colours

Fara a avea o conferinta speciala pentru a-si anunta , cei de la au dat publicitatii informatii despre un nou terminal cu specificatii decente, Desire 601.

Desi pare destul de plasticos in poze in comparatie cu One, noul Desire 601 arata bine, iar influenta varfului de gama al companiei taiwaneze este destul de evidenta. Este construit in jurul combinatiei dintre un Snapdragon 400 dual core tactat la 1,4 GHz si a unui GB de memorie RAM. Ca sa va faceti o idee mai clara legat de performanta acestui terminal, va puteti gandi ca aceleasi elemente de procesare se regasesc in Galaxy Note 2. Spatiul de stocare intern este de 8GB, in schimb acesta se poate extinde fara probleme prin intermediul unui card microSD. Camera principala este de 5 megapixeli cu f2.0 si un senzor BSI (Backside Illuminated) pentru o performanta cat se poate de decenta in conditii scazute de iluminare. Tot de partea de foto se va ocupa un cip dedicat, cu numele de HTC Image Chip, gandit sa fie responsabil de conversia semnalului digital de la camera intr-o imagine de calitate.

La capitolul conectica, pe langa WiFi a/b/g/n si Bluetooth 4.0, noul Desire functioneaza perfect atat pe retele GSM de la 2G la HSPA+, cat si pe retele LTE, chiar daca nu stim momentan exact benzile cu care este compatibil. Dimensiunile sale fizice sunt de 134,5 x 66,7 x 9,88 si 130 de grame. Bateria integrata este de 2100 mAh.

Cum ne-am asteptat de la HTC, exista si cateva surprize pe partea de software, cu numele de Blinkfeed, HTC Zoe si alte cateva elemente incorporate in cea mai recenta versiune de Sense. Pentru a intelege mai bine aceste particularitati, cu HTC One ar trebui sa va lamureasca.

 

Citește și: