Hop și MediaTek cu un procesor octa-core pentru mobile

Hop și MediaTek cu un procesor octa-core pentru mobile

Dacă Qualcomm a anunțat un nou procesor pentru dispozitvele mobile, Snapdragon 805, și MediaTek face un anunț similar pentru MT6592.

Mediatek-MT6592

MediaTek Octa-Core Cortex A7, MT6592 este primul procesor al producătorului ce deține opt nuclee fizice. Acesta poate atinge viteze de până la 2 GHz, însă a fost testat și funcționează perfect stabil la maxim 1.7 GHz. GPU-ul este un Mali-450MP, un quad-core, și în ciuda faptului că este un procesor grafic destul de slăbuț, mediaTek insistă că poate rula fără probleme conținut H.264. Chiar dacă MediaTek aduce vorba despre performanță, procesorul este un mainstream oferind mai degrabă un raport bun preț-perfromanță. Cortex A7 este cel mai eficient nucleu ARM de până acum, astfel are destul de mult potențial. Un Octa-Core A7, realizat pe litografia de 28 nm poate fi mai mic decât un Quad-Core Cortex A9, și îl poate depăși pe acesta în utilizarea multi-core.

Compania a declarat că ne putem aștepta ca acest procesor să fie integrat în dispozitivele mobile cu Android 4.2 Jelly Bean până la sfârșitul anului, și va fi compatibil și dispozitivele ce rulează Android 4.4 KitKat, care sunt așteptate la începutul anului viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: