HDD-ul ar putea stoca de 5 ori mai multa informatie in viitorul apropiat

HDD-ul ar putea stoca de 5 ori mai multa informatie in viitorul apropiat

Tehnologia actuala de stocare pentru HDD-urile normale se apropie de limitele fizice. Pentru a rezolva problema cercetatorii apeleaza la o tehnologie veche de acum 40 de ani. 

HDD tehnologii

PMR – Perpendicular Magnetic Recording este numele tehnologiei folosite pana acum in rpoductia HDD-urilor, aceasta insa se apropie de limitele fizice ale capacitatii de stocare pe platan. Nu este insa prima oara cand cercetatorii apeleaza la o tehnologie mai veche, care, adaptata ar putea fi raspunsul la aceasta problema. Daca ne aducem aminte SATA era un concept mai vechi decat Parallel ATA, care la momentul respectiv a fost solutia pentru a creste viteza de transfer pentru HDD.

Heat Asissted Recording a fost considerata o solutie viabila pana de curand. Cercetatorii au gasit insa o alta modalitate de a creste durata de viata a HDD-ului, precum si capacitatea acestuia, folosind o serie de elemente din polimer pentru a defini spatiul dintre segmentele magnetice pe HDD. Acestea functioneaza ca o serie de”ziduri” intre blocurile cu informatie, permitand astfel o aliniere mult mai restransa a celulelor magnetice cu informatie. Acesti polimeri se pot alinia desigur in mod automat la o perioada scurta de timp, asigurand liniaritatea discului si oferind o viteza de transfer crescuta.

Vom vedea in curand daca ideea acestora va avea un succes, mai ales avand in vedere cresterea masiva a pietei de SSD-uri anticipata pentru anul acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: