Piata SSD-urilor se va dubla in acest an

Piata SSD-urilor se va dubla in acest an

Piata SSD-urilor are cele mai mari sanse sa creasca exponential pe parcursul acestui an, ajungand aproape sa se dubleze din punct de vedere castiguri si unitati vandute.

SSD

SSD-urile scad in continuu ca si pret, la fel ca si dimensiunile acestora. Asadar nu este nici o surpriza ca predictiile pentru aceste componente sunt atat de bune. Numarul de SSD-uri livrate in acest an este estimat la peste 83 milioane de unitati, fata de 39 milioane vandute in 2012. In 2016 numarul de unitati livrate se asteapta sa fie in jurul cifrei de 239 milioane de unitati. Motivul cresterii vanzarii de SSD-uri in acest an este preconizat a fi trendul Ultrabook-urilor.

„Soarta SSD-urilor este momentan strans legata de piata Ultrabook-urilor si a altor PC-uri ultrasubtiri ce utilizeaza SSD-uri pentru stocare sau unitati cache.” a declarat Ray Chien, analist memorii si stocare la IHS. In timp ce livrarile de SSD-uri au crescut cu 124 procente anul trecut, cresterea pietei acestor dispozitive a scazut, in principal datorita preturilor mari ale Ultrabook-urilor, marketingului slab, si lipsa de caracteristici care sa atraga cumparatorul. Totusi daca vanzarile de ultrabook-uri se vor relansa anul acesta asa cum se asteapta, piata SSD-urilor se poate astepta la o crestere robusta.”

Un alt factor ce va influenta pozitiv cresterea pietei de SSD-uri in 2013 este scaderea pretului pentru memoria NAND Flash. Preturile nu ii mai atrag doar pentru consumatorii entuziasti sa treaca de la un HDD la un SSD ci si pe producatorii care prefera un SSD mai mic in locul unui HDD mai lent pentru produsele lor.

Citește și: