Google te ajuta sa-ti supraveghezi inteligent copiii pe Chrome si Chrome OS

Google te ajuta sa-ti supraveghezi inteligent copiii pe Chrome si Chrome OS

Pentru ca nimic nu se compara cu varietatea de continut agresiv, pornografic si viciat de pe internet, Google va ajuta sa va supravegheati copiii prin Chrome.

Google User Acounts conturi supervize chrome

Cei de la Google, mai precis echipa responsabila de Chrome si , incearca sa ofere o mana de ajutor in a supraveghea si restrictiona activitatea online a celor mici.

Deoarece Chrome OS nu include un modul de control parental, iar browserele obisnuite nu ofera un sistem de restrictionare a drepturilor de utilizare de catre anumiti utilizatori, echipa Chrome a venit cu o solutie. Este vorba de un concept nou de utilizator, intitulat „supervised user”, care implica intr-un mod exclusiv restrictii vizavi de activitatea online desfasurata in browser-ul Google.

Practic, dupa ce ati definit un utilizator din Chrome si se incepe navigharea pe internet, accesand adresa www.chrome.com/manage puteti monitoriza intreaga activitate a respectivuluiutilizator. In plus, la fel de usor puteti impune restrictii. E ca si cum ati avea un panou de control care va permite sa definiti granitele internetului pentru cineva. Daca sunteti foarte radicali in anumite privinte, merita retinut ca respectivul utilizator va poate cere aprobarea online pentru a accesa o anumita adresa.

In cazul Chrome OS, functia de control parental este foarte usor de implementat si de configurat. Probleme mai mari veti intampina pe Windows, Mac sau Linux, unde va trebui intr-un fel sau altul sa restrictionati accesul la un singur browser, Chrome, altfel toate eforturile sunt in zadar. Ca un mic detaliu, Supervised User este o functie care momentan exista doar in cea mai recenta versiune de Chrome Beta.

supervisedusers_manage

Citește și: