Google ofera 1 milion de dolari in recompense pentru hackerii de Chrome

, 04 Feb, 13:50

Google Chrome este recunoscut ca unul dintre cele mai folosite si mai fiabile browsere de internet. Totusi problema unor scripturi malitioase nu se pune doar in momentul lansarii unei noi versiuni, ci si pe parcursul dezvoltarii browser-ului. Google invita asadar hackerii din intreaga lume sa se intreaca intr-o competitie cu premii de 1 milion de dolari in total, pentru a gasi vulnerabilitati in browserul lor.

Google Chrome Hack

Premiile erau de 60.000, 40.000 si 20.000 dolari, in functie de cat de complexe erau scripturile de hacking si ce vulnerabilitate reuseau sa foloseasca cei inscrisi in competitie. Sergey Glazunov, un student din Rusia a reusit sa plece cu premiul cel maire de 60.000 dolari nefolosind nici un fel de script pentru a ataca browser-ul. Exploit-ul folosit de acesta ii oferea acces complet la nucleul browserului, si nu a fost pana acum descoperit de nimeni.

In acelsi timp la evenimentul Pwn2Own, eveniment organizat de HP, o firma de securitate a reusit sa acceseze browserul mai sus mentionat  in doar 5 minute. Chiar daca acest lucru inseamna ca Google Chrome nu isi mai poate mentine recordul de a rezista cel mai mult la atacuri de genul, pe de alta parte inseamna ca va deveni si mai bun de acum inainte. Viteza cu care poate fi „penetrat” ne pune totusi pe ganduri in legatura cu faptul ca nici un browser nu poate fi complet sigur, si ca totusi vom avea nevoie de un antivirus.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail