Bitdefender 2013 a fost declarat produsul anului de catre AV-Comparatives [A]

Bitdefender 2013 a fost declarat produsul anului de catre AV-Comparatives [A]

Bitdefender Antivirus 2013 a fost declarat produsul anului de catre institutul de testare austriac, AV-Comparatives, oferind cea mai buna protectie a datelor si prevenire a virusilor informatici.

Bitdefender Antivirus 2013

Bitdefender 2013 este considerat cel mai bun antivirus al anului, si a fost intitulat in acest fel de catre AV-Comparatives, institutia independenta de analiza din Austria. Dupa testele efectuate de catre acestia intre 22 produse diferite, Bitdefender surclaseaza chiar si Kaspersky Antivirus avand aproape un punctaj maxim pentru toate categoriile testate.

Este foarte placut atunci cand cineva iti apreciaza munca. Nu vorbesc aici de superiorul tau, seful, managerul de proiect, etc, ci de cei din afara companiei, de catre utilizatorii produsului tau, sau de catre cititorii tai daca este vorba de un blog sau un site, indiferent pe ce domeniu activezi. Este de asemenea foarte placut sa stii ca esti apreciat de catre cei cu expertiza in domeniu, cum este cazul lui Bitdefender care este declarat cel mai bun antivirus de catre AV Comparatives.

AV Comparatives este in institut de testare al securitatii, specializat pe securitatea software antivirus. Testele efectuate sunt foarte bine gandite si discutate atat intern cat si cu cei care beneficiaza de acestea, aici fiind vorba de Bitdefender. Procedurile de testare sunt foarte bine gandite si repetate pentru a verifica daca rezultatele sunt corecte si viabile. Un compromis pe care il fac multi testeri de programe antivirus este folosirea masinilor virtuale. Nu este gresit, insa in multe cazuri nu demonstreaza capabilitatile unui antivirus, la fel cum se intampla intr-o situatie reala, unde variabilele pot avea o importanta mai mare decat li se acorda intr-o simulare.

Ce mi s-a parut si mai interesant este faptul ca au o intelegere cu ISP-ul ca acesta sa nu filtreze nici o informatie, pentru a verifica in mod amanuntit daca un antivirus va recunoaste toate semnaturile de malware. ISP-ul are de obicei si el o multime de sisteme de securitate si firewall pentru a isi proteja clientii de semnaturile malware cele mai populare.

Un alt aspect al testelor este cel practic si de utilizare. Sunt punctate usurinta de a intelege meniul si modul in care acesta se integreaza cu sistemul de operare, notificarile produsului, si modalitatea de configurare a acestuia de catre un utilizator normal. Din cate am inteles pe langa expertii in cauza este ales un esantion reprezentativ, format din persoane de diferite varste si cu diverse ocupatii pentru a folosi un antivirus, dupa care acestia vor raspunde unui chestionar. Astfel se face diferenta dintre un caz simulat si cel real, unde utilizatorul final nu are cunostinte vaste despre sistemele de securitate.

Astfel produsul de origine romaneasca a primit un punctaj maxim la 8 din 9 categorii. Mai jos avem cateva din declaratiile oficialilor, atat in cazul lui AV Comparatives cat si in cazul lui Bitdefender.

’’Bitdefender a devenit liderul industriei datorita unui mix puternic intre detectia bazata pe semnături si cea bazata pe comportament. Software-ul Bitdefender este o unealta foarte puternica si asta s-a vazut testare dupa testare. In mod clar Bitdefender merita acest premiu’’, a declarat Andreas Clementi, CEO al AV-Comparatives.

’’Ritmul in care sunt dezvoltați noi virusi este din ce in ce mai alert, astfel incat tehnologiile antivirus lente au destul de putin loc pe piata. Secretul succesului nostru este un raport bun intre procesele automatizate si resursele umane implicate, care ne permite sa raspundem foarte rapid la toate noile amenintari. Un alt element cheie este flexibilitatea tehnologiei pe care o dezvoltam și o imbunatatim constant de mai bine de 15 ani.’’, a declarat Viorel Canja, directorul laboratoarelor anti-malware al Bitdefender. 

Pentru aceia dintre voi care doresc sa cerceteze mai amanuntit metoda de testare si sunt interesati de cum s-au comportat ceilalti 18 antivirusi testati, in acest link puteti gasi raportul complet al celor de la AV Comparatives.

Citește și: