01 sept. 2013 | 12:05

Godus, un nou joc al lui Peter Molyneux intra in beta [VIDEO]

ACTUALITATE
Godus, un nou joc al lui Peter Molyneux intra in beta [VIDEO]

Incepand cu data de 13 septembrie, Godus al lui va putea fi jucat in format beta pe Steam prin programul Early Acces.

Peter Molyneux Godud god game beta steam

Totul pe Kickstarter creat de Peter Molyneux. Daca acest nume nu va spune nimic, el este creatorul tipului de joc „de-a Dumnezeu” (God Game). In 1989, lansa primul joc Populus, ca zece ani mai tarziu sa castige inimile pasionatilor de gaming inovativ cu seria Black & White.

Godus a reusit sa stranga peste 750.000 de dolari pe Kickstarter la sfarsitul anului trecut. Banii s-au dus la studioul de productie 22cans al lui Molyneux cu scopul de a realiza un nou god game pentru sisteme Mac si PC. Daca vreti sa va jucati o parte semnificativa din joc, beta-ul va fi disponibil contra sumei de 20 de dolari pe Steam.

Acelasi studio a creat Curiosity in urma cu cateva luni, un experiment pentru mobile care implica taping-ul repetat al unui cub cu scopul de a gasi ce se afla inauntru. Pentru ca exista o legatura intre cele doua jocuri, Godus si Curiosity, cei de la 22cans au afirmat ca individul care a iesit castigator la nivel international in Curiosity va deveni liderul virtual al universului din Godus.

,,Vei avea faima, vei avea averea si vei avea puterea de a introduce notiuni de morala in joc.” Astfel sintetiza la momentul incipient al proiectului experienta pe care dorea Molyneux sa o recreeze prin Godus. Cu cateva zile inainte de lansarea versiunii beta, entuziasmul creatorului nu a pierit, afirmand ca deja simte ca nu mai exista nimic in lume precum Godus. ,,Acesta este tipul de joc la care am visat inca de cand am intrat in industrie.”

Desi promisiunile legate de experienta de joc sunt numeroase si conceptul pare interesant, mi se pare mult mai greu sa reinventezi roata in 2013 decat in urma cu 25 de ani. Sper doar ca Peter Molyneux si echipa sa nu se inspire prea mult din titluri anterioare ale sale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele