Gigabyte a prezentat Seria 8 de placi de baza pentru Haswell

Gigabyte a prezentat Seria 8 de placi de baza pentru Haswell

Gigabyte a prezentat seria 8 de placi de baza, construite sa suporte a patra generatie de procesoare Intel Core cu nume de cod Haswell.

Gigabyte seria 8

Modelele din Seria 8 vin cu o noua gama de caracteristici si tehnologii, cum ar fi un circuit de alimentare complet digital, conectivitate avansata, conectori placate cu aur, un nou UEFI DualBIOS si un centru de aplicatii. Gigabyte a inclus pe noile modele un nou tip de radiatoare, proiectate pentru a oferi racire eficienta in zonele cheie ale placii de baza, cum ar fi zona circuitului de alimentare PWM al procesorului si zona chipsetului (PCH). Placile de baza din seria 8 folosesc controller PWM si circuite integrate PowerStage produse de International Recifier, care sunt digitale, ceea ce aduce precizie in alimentarea procesoarelor Intel Core din generatia a patra. Modelele din seria 8 au cate 10 porturi USB 3.0, iar fiecare port dispune de cate o siguranta dedicata, ceea ce asigura ca defectarea unui port nu le afecteaza pe celelalte, izoland restul placii de baza de o potentiala defectiune si protejand restul echipamentelor conectate.

Centrul de aplicatii inclus de Gigabyte permite un acces usor la o multitudine de aplicatii, care pot duce la imbunatatirea performantelor. Aplicatiile incluse sunt EasyTune, @BIOS, EZ Setup, Live Updates, USB Blocker, On/Off Charge 2, Smart Recovery si Smart Time Lock. Noua versiune revizuita a utilitarului EasyTune permite utilizatorilor ajustarea parametrilor sistemului, cum ar fi frecventele si tensiunile de alimentare ale componentelor sistemului direct in mediul Windows. Placile de baza din Seria 8 inglobeaza condensatori solizi, capabili de functionare indelungata la eficienta maxima, chiar si in configuratii de performanta extrema. De asemenea, au si pana la noua conectori pentru ventilatoarele de sistem. Tehnologia On/Off Charge a fost revizuita si reactualizata pentru seria 8, oferind support pentru incarcare completa si imbunatatita pentru o gama larga de dispozitive, inclusiv cele ce ruleaza iOS si Android.

Seria 8 are interfata de retea Intel Gigabit LAN, o varianta foarte populara printre gameri, cu cateva caracteristici ce imbunatatesc performanta, cum ar fi Advanced Interrupt Handling ce reduce incarcarea sarcinilor CPU-ului si suport pentru Jumbo Frame pentru pachete de date foarte mari. Placile de baza Gigabyte din seria 8 sunt au un socket placat cu o cantitate de 15µ de aur, ceea ce aduce fiabilitate si longevitate pentru socket, deoarece pinii nu se vor coroda. O alta noutate este conectivitate Dual Thunderbolt, cu 2 porturi Thunderbolt direct pe panoul I/O. Fiecare port suporta viteze maxime de transfer simultan, bidirectional, de pana la 10 Gbps, ceea ce inseamna ca un film FullHD 1080p poate fi transferat in mai putin de 30 de secunde.

Citește și: