Giayee, o clona de Nexus Q te ajuta sa rulezi Android pe TV

Giayee, o clona de Nexus Q te ajuta sa rulezi Android pe TV

Cu o conectica complexa, Android 4.1 Jelly Bean si , Giayee este un gadget dedicat fanilor Google TV.

giayee android set top box nexus q

Anul trecut, Google a incercat sa relanseze piata pentru produsele electronice create in Statele Unite. Produsul care a stat la baza revolutiei era . Acesta rula Google TV si avea un pachet complex de functii utile dedicate in special utilizatorilor de Android. Pentru ca pretul a fost „putin” exagerat, produsul a disparut brusc de pe piata.

Cu un public tinta similar, in parte datorita acelorasi linii de design, Giayee a anuntat gadgetul din imagine. O noua sfera preinstalata cu Android 4.1, Giayee IPTV este o solutie simpla si eficienta pentru a rula pe TV aplicatii de Android. Pentru o interactiune facila, in cutie se pare ca este inclusa si o telecomanda ergonomica.

Desi este greu de spus daca Google va sari la gatul producatorului pentru incalcarea unor patente de design, la interior Gyayee IPTV ascunde o configuratie hardware performanta. Un procesor dual core Rockchip RK30066 ARM Cortex-A9 este ajutat de un GPU ARM Mali 400 si 1GB RAM, pentru ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod fluent. Pentru ca ar fi nepotrivit sa nu integrati acest gadget in reteaua locala, pe spatele aparatului este integrat un port Ethernet, in timp ce la interior exista un chip Wireless 802.11n. In plus, exista un port HDMI, audio out, 2 porturi USB si un cititor de carduri microSD.

Nu avem inca un pret pentru aceasta jucarie, iar producatorul este in cautarea de parteneri pe partea de distributie. Indiferent ce se intampla in continuare, sunt sanse foarte mici ca acest gadget sa nu se materializeze in urmatoarele luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: