Facebook recunoaste si incearca sa remedieze o scapare majora

Facebook recunoaste si incearca sa remedieze o scapare majora

Sase milioane de utilizatori de Facebook au fost afectati de descoperita recent de gigantul in socializare.

facebook securitate fb key

Desi pare greu de crezut ca o astfel de problema poate iesi la iveala la o conferinta, in cadrul unui eveniment recent de tip WhiteHat a fost sesizata o vulnerabilitatea importanta in modulul website-ului care se ocupa de backup-ul datelor. Respectiva unealta era folosita de cei care doreau sa salveze tot ce au postat vreodata pe Facebook cu scopul de a pune acel volum de informatii la pastrare pentru momentele nefaste in care nu aveti acces la internet.

Aparent, foarte multi utilizatori ai serviciului, atunci cand declansau procesul de backup, ajungeau sa includa in rezultatul final si informatii private ale unor utilizatori pe care nu-i aveti in lista de prieteni. Desi pachetul de informatii obtinut prin aceasta metoda nu genereaza un set actualizat de date, acest aspect nu cred ca incalzeste pe nimeni. In orice caz, la aflarea situatiei Facebook si-a trecut in mod offline unealta respectiva de backup cu scopul de a remedia situatia in cel mai scurt timp.

,,Impactul practic al acestui bug e foarte probabil sa fie minimal, din moment ce intr-un fel sau altul acei indivizii au mari sanse sa aiba deja o parte din doleantele contactelor . ” Cu toate ca numarul incredibil al victimelor afectate de aceasta gaura este foarte mare, cei de la Facebook au incercat sa-si recunoasca vina cu o doza serioasa de modestie. La momentul in care cititi aceste randuri sunt mari sanse, ca din eficienta, compania lui Zuckerberg sa fi acoperit deja problema.

Citește și: