Instagram primeste si video: clipuri de 15 secunde, editabile

Instagram primeste si video: clipuri de 15 secunde, editabile

Facebook a anuntat astazi video pentru Instagram, astfel incat vom putea incarca si filmulete scurte, realizate cu smartphone-ul sau tableta, dupa cum anuntam in urma cu doua zile.

Video va fi cat mai usor de creat si de distribuit, au precizat cei de la Facebook.

Video Instagram

Utilizatorii pot incarca filmulete de maxim 15 secunde si minim 3, folosind dispozitive cu iOS sau Android. Bineinteles, cum era de asteptat, exista si posibilitatea editarii clipurilor, aveti la dispozitie 13 filtre, create special pentru continut video. De asemenea, la publicare poate fi ales cadrul preferat din inregistrare, ca imagine ilustrativa pentru respectivul clip.

Interesanta este si atentia asupra calitatii inregistrarii video. Compania a lucrat cu artisti specializati pentru crearea celor 13 filtre. Aveti la dispozitie si optiunea Cinema, de stabilizare a inregistrarii – totusi, aici mai trebuie lucrat, momentan este compatibila doar cu iPhone 4S si iPhone 5.

In ceea ce priveste controlul utilizatorilor asupra propriului continut postat, totul se va petrece ca in cazul fotografiilor, adica fiecare va decide cine poate sa ii vizualizeze video-urile. Si, la fel ca fotografiile, filmuletele pot fi lansate pe alte retele sociale. In plus, creatorii filmuletelor sunt singurii posesori ai clipurilor, precizeaza co-fondatorul Instagram, Kevin Systrom.

Systrom a mai spus ca ideea de video a aparut inca din 2010, dar la vremea aceea el si colegul Mike Krieger au decis sa se concentreze mai intai pe partea de foto, lasand dezvoltarea video pentru mai tarziu. De altfel, Systrom a tinut sa precizeze ca noua optiune Instagram nu reprezinta o copie Vine.

Lucruri de aflat despre noul serviciu Instragram ar mai fi – viteza de rulare a clipurilor, dar si o lansare pe Windows Phone, care pare sa fie in vizorul dezvoltatorilor.

Potrivit lui Systrom, pana in prezent, pe Instragam au fost urcate 16 miliarde de fotografii, care acumuleaza 1 miliard de like-uri in fiecare zi. Numarul utilizatorilor se ridica la 130 milioane pe luna. Va numarati printre acestia?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI