Eye-Fi Mobi SD este un nou tip de card cu modul WiFi integrat

Eye-Fi Mobi SD este un nou tip de card cu modul WiFi integrat

Au trecut deja cativa ani de la motiv pentru care producatorul a decis ca este momentul lansarii unui concept nou.

Eye-Fi Mobi 8Gb 16GB

In 2006 vedeam primul card Eye-Fi capabil sa stocheze poze si sa le catre cel mai apropiat PC. Era ceva magic si apoape de neinteles la mijloc. Nimeni nu integrase pana la acel moment un modul WiFi in interiorul unui dispozitiv atat de mic. Pentru ca tehnologia a evoluat, acum vedem carduri cu un comportament similar dar care comunica foarte bine cu un smartphone sau o tableta.

Cu 50 dolari puteti achizitiona un card de 8 GB si cu 80 dolari achizitionati unul de 16GB. Aceste preturi vin puse pe cele mai noi carduri Eye-Fi din seria Mobi de clasa 10. Gandite pentru omul modern care-si tine o mare parte din fotografii pe smartphone sau tableta, cardurile vin insotite de o aplicatie de iOS si Android care va permite sa descarcati cu usurinta, la rezolutie maxima, fotografiile realizate cu un aparat foto dedicat. Este suficient sa introduceti in aplicatie un cod de 10 cifre pe care il gasiti pe ambalajul cardului si nu ar trebui sa mai realizati nici o procedura de imperechere suplimentara. Din acel moment fotografiile sunt copiate automat pe smartphone. In plus, pentru ca Mobi functioneaza si ca hotspot, nu sunteti legati sub nici o forma de o conexiune la internet, de un router sau alt dispozitiv de retelistica. Lucrurile pur si simplu merg. Intre timp, mai exista in portofoliul aceluiasi producator si si cardurile de trafic greu marcate cu X2. Acestea din urma gazduiesc fara probleme atat fisiere RAW cat si JPEG, din pacate sunt limitate la trimiterea lor pe un PC.

Desi in marea de gadgeturi care se lanseaza in fiecare saptamana  rareori mai ajung sa-mi doresc ceva autentic, un astfel de aparat imi da pur si simplu sentimentul ca mi-ar usura viata.