Carduri SD WiFi, in plan – Creatorul Eye-Fi isi vede patentul amenintat

, 22 Ian, 11:00

eyefi

Nu stiu cati dintre voi au carduri Eye-Fi, niste SD-uri care iti permit sa trimiti date fare fir de pe un smartphone, tableta sau aparat foto catre un PC. Totusi, poate ati auzit de ele.

Problema a aparut zilele trecute, cu un nou tip de card: Wireless LAN SD, anuntat si definit de Asociatia pentru SD-uri. Implementarea acestuia ar permite oricarui producator de SD-uri sa creeze carduri cu aceleasi functii ca cele ale unui card Eye-Fi, care este mult mai scump.

La auzul vestii, Yuval Koren, persoana din spatele companiei care produce carduri Eye-Fi, a fost asa de suparat, incat a spus ca e gata sa dea in judecata orice companie care va produce respectivele carduri pe motiv de incalcare a drepturilor intelectuale detinute de el si folosite in realizarea cardurilor Eye-Fi. „In modul in care este scris acum [standardul SD Association], tehnologii Eye-Fi esentiale patentate ar fi incalcate de catre oricine implementeaza specificatiile acestui standard.”

Motivul? Yuval Koren isi justifica mahnirea prin faptul ca a investit zeci de milioane de dolari si cativa ani din viata pentru a crea aceasta tehnologie unica, ce le permite oamenilor sa transfere fara fir fotografii si filme direct de pe aparatul foto sau orice alt dispozitiv portabil. Alternativa la un proces, in viziuna lui Koren, este fie licentierea propriilor tehnologii contra cost, fie renuntarea completa la acest standard.

Pe sistemul „Da Cezarului ce e al Cezarului”, desi ne dorim cu totii carduri SD cu WiFi integrat, eu zic sa acceptam faptul ca tehnologia exista inainte sa o descopere membrii asociatiei pentru SD-uri. Sunteti de alta parere?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail