18 nov. 2013 | 11:24

Eroare PS4: Moartea noilor console este Blue Light of Death

ACTUALITATE
Eroare PS4: Moartea noilor console este Blue Light of Death

Pentru că o lansare importantă nu poate să vină fără probleme, multe dintre sunt moarte la livrare din cauza erorii BLOD.

ps4-blue-light-of-death RROD defect playstation

BLOD sau Blue Light Of Death se pare ca este echivalentul next-gen pentru RROD sau Red Ring of Death. Dacă vă mai aduceţi aminte, dintr-un motiv ce ulterior s-a demonstrat că era legat de sistemul de răcire al consolelor Xbox 360, acestea din urmă deveneau subit inutilizabile şi prezentau o singură simptomă, cercul din jurul butonului de power se lumina roşu şi rămânea aşa. Se pare că un eveniment similar se petrece cu .

Utilizatorii de PlayStation 4 care au reuşit să pună mâna pe noua consolă a celor de la Sony au avut parte de un val semnificativ de frustrare cauzat de unelte de gaming deloc ieftine ce nu puteau fi folosite.

Această eroare PS4 se pare că se manifestă prin linia albastră de mai sus care rămâne aprinsă in permanenţă şi care ar în mod normal ar trebui să clipească timp de câteva secunde, din momentul în care apăsaţi pe butonul de pornire şi până în momentul în care s-a încărcat meniul consolei pe televizor. Din păcate, în momentul în care linia albastră nu mai dispare, pe ecranul televizorului nu se vede nimic şi primul diagnostic este că nu mai aveţi ce face cu noua voastră consolă.

Problema pare să fie destul de răspândită, motiv pentru care ratingul consolei pe Amazon a scăzut semnificativ. Nu de alta, dar foarte multi utilizatori au dat rating-uri de o stea noului PlayStation.

Cei de la Sony au conştientizat problema şi vin cu câteva sfaturi care se par că nu prea dau rezultate. Acestea implică să ţineţi degetul pe butonul de pornire al consolei timp de 7 secunde sau eventual să scoateţi cablul de alimentare al consolei şi după câteva minute să-l băgaţi înapoi în priză. Nimeni nu ştie exact ce stă la baza Blue Light of Death, sperăm doar ca cei de la Sony să găsească rapid o soluţie pentru noua eroare PS4, altfel acesta ar putea fi începutul unei tranziţii în masă la Xbox One.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele