Electronic Arts preia aprope intreaga licenta Star Wars

Electronic Arts preia aprope intreaga licenta Star Wars

Walt Disney si dezvoltatorul Electronic Arts au anuntat un nou acord de licentiere multi-anual pentru dezvoltarea si publicarea la nivel global a noi jocuri bazate pe personajele si povestea Star Wars.

Star Wars

Potrivit intelegerii, EA va dezvolta si publica noi titluri de diferite genuri si pentru toate platformele de gaming, iar Disney va avea in grija categoriile mobile, sociale, tabletele si gaming-ul online.

„Colaborarea cu unul dintre ce mai importanti dezvoltatori de joc din lume ne va permite sa aducem un portofoliu extraordinar de noi titluri Star Wars fanilor din toata lumea”, a spus co-presedintele Disney Interactive, John Pleasants, citat de Electronista.com.

In replica, presedintele EA Labels, Frank Gibeau, a declarat ca „fiecare dezvoltator viseaza sa creeze jocuri pentru universul Star Wars”. El a completat: „Trei dintre studiourile noastre de top vor implini acest vis, creand povesti de aventura pentru fani. DICE si Visceral vor produce jocuri noi, alaturandu-se echipei BioWare, care va continua sa dezvolte pentru franciza Star Wars. Noile experiente ar putea imprumuta elemente din filme, dar jocurile vor fi in intregime originale, cu poveste si gamplay noi.”

Decamdata nu au fost dezvaluite nici detalii despre aceasta intelegere, nici despre titlurile pregatite. Dezvoltatorul DICE este cunoscut pentru seria FPS Battlefield si pentru Mirror’s Edge. Visceral este asciat mai nou cu seria horror Dead Space si cu shooter-ul co-operativ Army of Two. Electronic Arts si BioWare au lucrat la MMORPG-ul Star Wars: The Old Republic.