04 apr. 2013 | 11:20

Disney a decis: LucasArts si-a spus povestea

ACTUALITATE
Disney a decis: LucasArts si-a spus povestea

Surprinzator? Mai putin. Regretabil? Cu siguranta. Studiourile LucasArts au demonstrat ce au avut de demonstrat si acum sunt gata sa devina istorie, asa sunt de parere cei de la Disney, care le-au achizitionat in noiembrie 2012, iar acum au decis sa le inchida.

LucasArts - star wars1313

„Dupa ce ne-am evaluat pozitia pe piata jocurilor, am decis o schimbare de politica pentru LucasArts, de la un model de dezvoltare interna catre unul de licentiere. Astel este redus riscul companiei in timp ce se obtine un portofoliu mai larg de titluri Star Wars de calitate”, au declarat reprezentantii LucasFilm pentru Wired.

Declaratia sugereaza o colaborare cu dezvoltatori externi, insa zvonurile din industrie vorbesc despre lipsa de perspective. Asadar, nici un Star Wars 1313, eliminati de pe lista unul dintre cele mai asteptate jocuri in 2013. Pe de alta parte, ultimul joc notabil pe care LucasArts l-a publicat a fost The Force Unleashed in 2008, iar ultimul titlu-proprietate a fost Star Wars Kinect, care nu putea fi luat in serios de fani.

Disney va lucra cu licentiere externa pentru Star Wars, asa cum LucasArts a procedat cu Knights of the Old Republic 1 & 2 (Bioware and Obsidian), LEGO Star Wars (Traveller’s Tales), actualul MMO The Old Republic (Bioware) si altele.

„Ca rezultat al acestei schimbari, au fost operate disponibilizari in cadul companiei”, mai spun reprezentantii LucasFilm. Noua decizie a companiei, cunoscuta initial ca LucasFilm Games, lasa 150 de persoane in cautarea unui loc de munca.

Cum vi se pare aceasta decizie?