Ecranul Retina de iPad functioneaza si conectat la un PC

Ecranul Retina de iPad functioneaza si conectat la un PC

Chiar daca in fuga dupa dimensiuni compacte producatori precum Apple inventeaza conectori proprietari,

iPad-ul poate fi legat la un PC obisnuit.

Un tanar pe taramul stiintei cu scopul de a incerca sa-l conecteze la un PC, pentru a il folosi ca monitor suplimentar. Pentru ca acest scop nu era suficient, acesta a decis ca va incerca sa profite de rezolutia nativa a respectivului panou, egala cu 2048 x 1536. Avand in vedere ca vorbim de un numar de pixeli mai mare decat cel specific unui ecran Full HD procedeul nu a fost foarte usor. In plus, sa nu uitam ca foarte putine notebook-uri afiseaza continut la o rezolutie mai mare decat cea specifica conectorului  HDMI.

Intregul tutorial, pas cu pas, este detaliat de hackerul polonez Emeryth pe propriul blog si incorporeaza, cum era de asteptat, cateva cunostinte avansate de electronica. Orice monitor a carui rezolutie nativa este mai mare deca 1920 x 1080 este mult mai scump decat unul Ful HD. In al doilea rand, Emeryth a cumparat panoul gata dezasamblat, online cu 55 de dolari, la care se mai adauga o investitie de 14 dolari intr-un conector DisplayPort.

In total vorbim de o investitie de 69 de dolari care este departe de a fi usor de implementat. Secretul este o cantitate obscen de mare de rabdare combinata cu un pic de talent la manipularea tehnologiei moderne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: