Doi hackeri condamnati pentru ca au furat muzica lui Michael Jackson

Doi hackeri condamnati pentru ca au furat muzica lui Michael Jackson

La presiunile Sony, un tribunal din Anglia a condamnat doi hackeri pentru ca au furat muzica de Michael Jackson care nu a fost vreodata publicata.

Michael Jackson Moonwalk Piraterie Sony

Daca in urma cu cateva saptamani anuntam , deznodamantul acestui caz a fost de doar 100 de ore de munca in folosul comunitatii. din Regatul Unit care au reusit sa fure de pe serverele Sony Music Entertainment peste 8000 de inregistrari cu Michael Jackson.

cand James Marks de 27 de ani si James McCormick de 26 de ani au fost arestati. La momentul respectiv arestarile au avut loc dupa ce Sony a contactat autoritatile engleze. Din cate se pare, pe langa furtul efectiv, marea problema a fost ca printre melodii se aflau mai multe lucrari semnate de Michael Jackson care nu au fost facut publice niciodata. Din studiul discutiilor dintre cei doi, salvate pe computerele autorilor furtului, s-a ajuns la concluzia ca deja se discutase un plan pentru ca inregistrarile in cauza sa fie vandute.

Dupa un proces care a durat mai bine de un an, tribunalul englez i-a condamnat pe cei doi sa execute munca in folosul comunitatii la Leicesterr Crown Court. Desi nu sustin activitatea de hacking, astfel de pedepse mi se pare mult mai rezonabile decat cele date in Statele Unite.

Citește și: