Intreaga colectie Michael Jackson se pare ca a fost furata anul trecut de la SONY

Intreaga colectie Michael Jackson se pare ca a fost furata anul trecut de la SONY

Michael Jackson

O stire preluata de BBC, The Guardian si CNET confirma ca in tevatura de anul trecut cu evenimentele de tip  hacking care au dus la caderea retelei PlayStation Network, Sony a pierdut totusi ceva informatii pretioase.

Oficiali ai companiei au confirmat in aceste zile pentru prima oara ca o parte importanta din colectia de 50.000 de piese Michael Jackson (care continea si material nepublicat) a fost furata in aceesi perioada cu atacul amintit mai sus. In 2010 respectiva colectie i-a costat pe cei de la Sony 250 de milioane$, suma platita fondului Michael Jackson pentru drepturile de comercializare a respectivului continut pe o perioada de 7 ani. Primele piese din colectie au fost facut publice odata cu lansarea albumului Michael in acelasi an. Decedat in 2009 la varsta de 50 de ani, Michael Jackson a inregistrat dueturi cu diversi artisti, incepand de la Freddie Mercury si mergand pana la Will.I.Am. In respectivul caz de hacking care a pus pe butuci intreaga retea timp de o luna, doar 2 persoane au fost momentat arestate: James Marks de 26 de ani si James McCormick de 25 de ani din Daventry, respectiv Blackpool, Anglia. Desi acestia isi sustin nevinovatia, procesul va incepe in ianuarie 2013.

Ramane sa vedem daca in cateva luni nu vom afla ca si melodii originale de la Foo Fighters, Avril Lavigne sau Olly Murs nu au fost furate in aceeasi perioada. Nu de alta, dar se aflau pe acelasi server.

Citește și: