Detalii complete despre PlayStation 4?

Detalii complete despre PlayStation 4?

Am primit saptamana trecuta cateva detalii despre urmatorul Xbox, foarte importante fiind specificatiile tehnice ale acestuia. Ei bine, se pare ca detaliile despre PlayStation 4, codename Orbis, sunt de asemenea in libertate si au fost dezvaluite.

PlayStation 4 Orbis

Un document de 90 de pagini care insoteste kit-ul de dezvoltare al noii console de la Sony a ajuns in mainile celor de la Kotaku. Acestia au dezvaluit atat specificatiile tehnice, cat si o serie de detalii ceva mai specifice interfetei si modului in care vom interactiona cu Orbis.

La capitolul specificatii tehnice, unitatile de dezvoltare include 8 GB de memorie RAM si 2,2 GB de memorie video. Partea de procesare este asigurata de patru procesoare dual-core AMD64 „Bulldozer”, insuman in total opt nuclee. Grafica este asigurata tot de AMD, cipul fiind bazat pe arhitectura AMD R10xx. Conectica este compusa din patru porturi USB 3.0, doua Ethernet, un  jack audio (?) si cu siguranta Bluetooth si WiFi, desi nu au fost specificate. Unitatea Blu-Ray este in continuare prezenta, ca si in cazul PlayStation 3,  alaturi de un HDD de 160 GB, si audio prin HDMI si iesire optica. Desi toate aceste detalii sunt cel putin atractive, tineti minte ca vorbim despre o versiune de development, care nu reflecta obligatoriu ceea ce vom primi in varianta finala.

Un detaliu interesant este faptul ca noua consola nu va mai fi livrata cu un gamepad Dualshock. Ultima data cand Sony a renuntat la designul Dualshock a fost la anuntul lui PlayStation 3. Fanii nu au fost prea fericiti, iar compania a fost nevoita sa se intoarca la controller-ul clasic. Ei bine, documentele dezvaluie ca desi gamepad-urile Dualshick 3 si Sixaxis vor fi in continuare compatibile cu PlayStation 4/Orbis, controller-ul oficial al acesteia va fi nou. Cea mai mare noutate este aditia unei suprafete tactile multitouch (asemeni celei de pe spatele consolei Vita). Noul gamepad va include atat un buton nou numit Share, cat si iluminare prin intermediul unor LED-uri RGB (probabil pentru functionalitate Move). In afara de aceste aditii, fuctionalitatea va fi asemanatoare cu cea a gamepad-urilor actuale, cu mentiunea ca senzorii de miscare sunt mult mai capabili.

La capitolul interfata nu avem detalii concrete, insa stim ca vom putea in sfarsit sa folosim mai multe conturi Sony Entertainment Network simultan. Astfel, in cazul jocurilor cooperative, ambii jucatori vor putea aduna trofee simultan. Din pacate acest lucru ar putea aduce si o limitare importanta. Accesul la continutul digital cumparat de pe un anumit cont ar putea fi limitat doar la contul respectiv.

Asteptam si detalii oficiale din partea Sony, insa aparent compania nu se grabeste sa le dezvaluie. Pana atunci insa avem lista specificatiilor „neoficiale”:

  • System Memory: 8GB
  • Video Memory: 2.2 GB
  • CPU: 4x Dual-Core AMD64 „Bulldozer” (so, 8x cores)
  • GPU: AMD R10xx
  • Ports: 4x USB 3.0, 2x Ethernet
  • Drive: Blu-Ray
  • HDD: 160GB
  • Audio Output: HDMI & Optical, 2.0, 5.1 & 7.1 channels
Citește și: