Sony nu se grabeste in cursa pentru noile console

, 22 Ian, 16:00

Este o certitudine ca anul acesta vom primi detalii despre noua generatie de console de jocuri, insa cei de la Sony nu par sa se grabeasca. Intr-un interviu acordat pentru The Times, Kaz Hirai, presedintele si CEO-ul companiei japoneze, a declarat ca nu va exista o dezvaluire prea curand.

Kaz Hirai PlayStation 3

Motivul pentru aceasta decizie este frica, se pare. In timp ce specificatiile tehnice ale urmatorului Xbox au fost deja scapate pe internet, iar anumite zvonuri sustin ca si cele din PlayStation 4 ar fi deja in libertate, Hirai spune ca Sony nu va anunta nimic inaintea Microsoft. Acesta a intarit aceasta declaratie spunand „De ce sa facem primul pas, cand concurenta poate sa se uite la specificatiile pe care le avem si sa vina apoi cu ceva mai bun?”. Interesant este faptul ca generatia trecuta Sony a venit cu PlayStation 3 un an mai tarziu si a stat in umbra Microsoft multa vreme, pierzand aproximativ jumatate din piata pe care o avea PlayStation 2.

In acelasi timp, divizia de gaming Sony este mult mai bine pozitionata decat cea Microsoft. Compania japoneza a reusit sa scoata profit din PlayStation, in timp ce restul afacerilor sunt in declin. In cadrul Microsoft, situatia este invers: Xbox nu aduce niciun profit, insa restul de produse (Windows, Office, etc.) sunt foarte profitabile. Va astepta oare Sony dupa Microsoft, avand in vedere rezultatele financiare dezastruoase ale companiei?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Motivul nu este frica, ci doar PARE a fi frica.
Care CEO din lume credeti ca si-ar permite sa faca publice asemenea declaratii infantile tocmai la The Times, fara sa fie debarcat a doua zi?
In realitate, e vorba de strategie pe termen lung, iar raspunsul il aveti chiar in articol: Xbox este o linie de business cu pierdere, care genereaza costuri si probleme colaterale, inclusiv de imagine, oricarei companii, indiferent de marime, chiar daca restul produselor aduc profit.
Nu poti sa fii cel mai tare din lume la ceva si sa tarasti dupa tine un esec, numai din ambitie.
Pur si simplu, de la un anumit nivel in sus, actionarii/investitorii nu accepta asa ceva.
Si Sony are bubele sale, dar ei sunt in alta situatie, ei sunt permanent in concurenta pe piata cu celelalte divizii, iar lupta are intotdeauna suisuri si coborasuri.
Pentru cine nu stie, de vreo 2 ani Sony s-a asociat cu Panasonic pentru a construi impreuna viitorul suport de date pe standard ultraHD si peste.
Asa ca sunt de asteptat evolutii interesante in domeniul home entertainment, iar daca le iese proiectul, vor castiga si din produse si din licente.
De aceea, Sony va astepta cu lansarea PS4 imediat dupa Microsoft, ca sa le mai aplice o lovitura la veriga slaba pe partea de tehnologie si sa-i impinga catre abandon sau vanzare.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail